2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İlk Yarı Finali Geçen Şarkılar

İsveç'in ev sahipliğini yaptığı 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda yarı finalin ilk ayağı tamamlandı ve finale çıkan ilk ülkeler belli oldu.

ilk yarı finalden finale çıkan ülkeler:

azerbaycan


rusya


hollanda


macaristan


hırvatistan


avusturya


ermenistan


çek cumhuriyeti 


kıbrıs


malta

Detaylı bir ilk yarı final incelemesi

tarihin en kaliteli yarı finallerinden birini geride bıraktığımız yarışma. finale kalan ülkeler dışında en az 4-5 ülke daha finale çıkabilecek kıvamdaydı.

- çek cumhuriyeti tarihinde ilk kez finale kaldı. finale çıktığı açıklanınca yerimden zıpladım. felaket kamera açılarına rağmen sergey lazarev'in parodi şovunun üstüne avrupa'nın kulaklarının pasını sildi adeta.

- yarışma öncesi favori konumdayken provalarda batıran ve bir anda finale kalması tehlikeye giren hırvatistan paçayı iyi sıyırdı. nina'nın hastalığını tamamen atlatması için dört günü var. finalde daha iyi performans gösterecektir. o korkunç kıyafet için yapacak bir şey yok gerçi.

- bosna hersek ve yunanistan tarihlerinde ilk kez yarı finalde elendiler. yunanistan çok kötüydü de bosna'ya final için şans veriyordum. ama elenmeleri isabet oldu bence de.

- yayıncı kuruluş ermenistan ve kıbrıs rum kesimi'ne nasıl torpil geçmiş öyle. o harika kesmelerle ermenistan'ın iyi olan şarkısını mükemmel hale getirmişler. kıbrıs da final çıkmasını bu kamera açısı ve kesmelere borçlu bence. ortalama olan şarkılarına level atlattılar resmen.

- serhat abimiz ve ekibi elinden geleni yaptı. kötü olan şarkıyı olabilecek en iyi biçimde sahnelediler. türk bayrakları için de helal olsun kendisine. ne yalan söyleyeyim, gururlanmadım değil.

- yarışma öncesi favorilerimden estonya kendi etti kendi buldu. o rezalet postcardın ardından son derece itici ve abuk sabuk sahnelemesiyle elenmeyi hak etti. halbuki jüri pootmann yarışmanın en iyi erkek sesiydi belki de. ulusal finaldeki sahnelemeden eser yoktu. yazık ettiler güzelim parçaya ve sese.

- ermenistan gecenin açık ara en iyisiydi. yalnız o bayrak neydi öyle allah aşkına? jamala tarihsel bir olaydan yola çıkıp şarkı yazınca politik oluyor da eşşek kadar dağlık karabağ bayrağını gözümüze sokanlara ne demeli?

- izlanda'nın elenmesi içimin yağlarını eritti. 2012'deki hatalarının aynını tekrarlayıp üstüne loreen ve mans çakması bir şov hazırlayan greta elenmeyi hak etmişti. bi de lazarev'le pişti oldular. ha bu arada lazarev de berbattı. ama rusya olunca finale çıkıyorsun, izlanda olunca eleniyorsun.

neyse efendim. şimdilik bu kadar. perşembe akşamı görüşmek üzere.