2018 Yılında Evlenecek Birinin Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar Olur?

Sözlük yazarlarından "qualityassurance", yeni yapmış olduğu düğünü üzerinden yaptığı harcamaları tek tek yazmış. Günümüzde oldukça maliyetli olan düğün masraflarına diğer Sözlük yazarları ise sessiz kalamamış, o tepkilere göz gezdirelim.
2018 Yılında Evlenecek Birinin Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar Olur?
iStock


2017'nin son çeyreğinde istanbul şartlarında evlenmiş biri olarak masraflarım şu şekilde oldu:

çiçek çikolata: 700 tl


tektaş: 2000 tl 


alyans: 600 tl (klasik alyans)


gelinlik: 4000 tl (bakırköyde diktirildi)


damatlık: 1600 tl ( damat ds )


nişan masrafları: 5000 tl ( evde yapıldı)


kıza alınan altınlar: 15000 tl 


düğün salonu: 5000 tl 


beyaz eşya: 6000 tl


koltuk takımı: 6000 tl 


yatak odası: 7000 tl 


çeyiz: 15000-20000 tl 


diğer ev eşyası giderleri: 10000 tl


balayı gideri: 2000 tl ( booking kapanmadan önce ayarlandı yer antalya)


dış çekim foto: 1500 tl ( istanbul)


total: 86.400 civarı görünüyor şuan için.

aklıma geldikçe listeyi güncelleyeceğim arkadaşlar. bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.

Sadece bir düğüne bu kadar büyük bir bütçe ayrılmasına tepki gösteren Sözlük yazarlarının yorumları şu yönde

buram buram ortadoğu kokan rakamlar. ailelerinde işin içine girmesi ve kızın “ben bir kez evlenijeam” tripleriyle birlikte damadın feriştahının sikilmesi. bu ne zulümdür bu ne işkencedir? alt tarafı düzenli seks için çekilen çiledir evlilik. üstüne üstlük bu mesele öyle kültürle, okumakla falan aşılacak bir mesele değil. yani kız istediği kadar kaliteli okullarda okusun, mahalle arasında boktan bir düğün salonunda buluverirsiniz kendinizi. sanıyorum hiçbir zaman evlenemeyeceğim bir erkek olarak. deli gibi ingilizce öğreniyorum, iki yıl içinde kanada’ya göç edeceğim bu boktan ortadoğu coğrafyasından.

adeta "neden evlenmeyin" minvalinde listeler dönüyor. sadece masraf değil, aynı zamanda ne tip insanların evlendiğini görmek açısından da.

bu kadar masraf yapan adamı gördükten sonra erkek halimle “evimin erkeği” olmaya karar verdim.

normal bir insanla evlenirseniz 0 tl'dir. ancak en mutlu gününün devletten sevişmelik resmi belge aldığı gün olduğunu idda eden bir manyakla evlenirseniz daha çok çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını gösteriş için yedirirsiniz.

ben evlendiğimde eşimin eline yeni para geçmişti. geleneksel sayılacak bir aileden geldiği için de aile olarak altın takmaya, masraf yapmaya da meraklaydılar. ama ben hiçbir şey istemedim. düğünlerin ve geleneklerin anlamsızlığın zirvesinde olmasını geçtim yazık lan. 8 yaşından 30 yaşına kadar çalışmış adam, yeni rahata ermiş, sonra karının biri gelecek egosunu tatmin etmek için bir sürü parayı düğüne, gelinliğe, akrabalara atılacak havaya gömecek. bu kalitesizliktir, bunu isteyen kadın da kalitesizdir, buna izin veren erkek de eziktir.

ama aileler bık bık diye de ötmeyin. eşek kadar olmuş adamlar kadınlar gösteriş meraklısı analarına rest çekemiyorsa onlar da eziktir.

ne düğünmüş be...

tektaş, yemekli evlilik teklifi gibi klişelere boğulmuş bir ilişkiyi evliliğe götürmeyin bence ya. sonra kendiniz gibi çocuklar üretiyorsunuz. yıldık.