2020 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Kim Şampiyon Olur?

20 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri ​​arasında, Melbourne Park'ta gerçekleşecek Grand Slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık'ı kim kazanır? Buyrun tahminlere.
2020 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Kim Şampiyon Olur?


kuranın 1 numarası olan, geçen yılın finalisti rafael nadal’in kupa yolu ile başlıyorum

(projected değil beklenti)

1st round: hugo dellien (72)
2nd round: joao sousa (58)
3rd round: pablo carreno-busta (27)
4th round: nick kyrgios (23) / karen khachanov (16)
quarter final: gael monfils (10) / dominic thiem (5)
semi final: daniil medvedev (4) / david goffin (11) / andrey rublev (17) / stan wawrinka (15)
final: novak djokovic (2) / roger federer (3)

nadal için ilk ve ikinci turlar hatta üçüncü tur da güzel gözüküyor. 

busta, son iki yılda istikrarlı şekilde 4.tur görmüş olsa da, nadal testi hem fiziksel hem de psikolojik olarak dayanması mümkün görünmeyen bir test.

4.turda, hem nadal’a ters gelen hem de nadal’la uğraşmaktan zevk alan kyrgios’un ya simon’a ya da rus khachanov’a eleneceğini düşünüyorum (temenni burası biraz da). khachanov gelirse, hem form hem de fiziksel haliyle büyük problem çıkaracağını düşünmüyorum. eğer ki, kyrgios gelirse, fiziksel olarak formda, gözlem altında olan ve avustralya’nın şu anki durumu da dikkate alınınca, burada upset gelebilir. nadal’ın son atp cup 2020’de görüldüğü üzere, servis ve forehand formu tam yerinde değil. bu nedenle burada canlar sıkılabilir.
yine de geçerse, karşısında thiem değil, monfils’i bulur, muhteşem bir maç izletirler, biraz da yorulur ama burayı da geçer.

yarı final için de yine kehanetim, medvedev’i burada göremeyeceğimiz yönünde. hem fiziksel hem de mental olarak çok yoğun bir şekilde ilerliyor. her işler kötü gittiğinde, tansiyonu yükselterek çözüm bulmaya çalışıyor. bu mental yorgunluk bir yerde patlar ve orası da burası olabilir. wawrinka, rublev ya da goffin de bunları yapabilecek isimler. bu isimlerden bir tek wawrinka ki ne durumda geleceğini bilmiyoruz, yine %100’ü ile gelirse, geçmiş olsun, onun dışında diğer isimlerin de işi zor.

nadal’ın kurasını özetlemek gerekirse, gün avantajının da yani ekstra 1 gün dinlenmenin de federer/djoko tarafına verildiğini düşününce iyi bir kura olmadığını söyleyebilirim. diğer taraftan, sert zeminde iki öcüsünden biri olan fedo’nun diğer tarafta olması önemli bir avantaj, ne diyelim kötünün iyisi. 4.tur nick gelmezse, ya da nick’i geçerse, ilk 3 tur da yorulmayacağını düşününce, ciddi bir final ihtimali var, ama maalesef maksimumu bu kadar olur. şampiyonun diğer yarıdan çıkacağını düşünüyorum.


kuranın 2 numarası ve favorisi novak djokovic ise

1st round: jan-lennard struff (37)
2nd round: tatsuma ıto
3rd round: daniel evans (30)
4th round: dusan lajovic (24)
quarter final: roberto bautista agut (9) / stefanos tsitsipas (6)
semi final: roger federer (3) / denis shapovalov (13)
final: rafael nadal (1) / daniil medvedev (4)

djokovic için ise bence ilk 4 tur tadından yenmez. ilk 2 tur set vermez ve terlemez.
daniel evans formda ve keyifli bir tenis oynuyor ama tek el backhandi ile djoko karşısında yine de zayıf, belki 1 tie-break görebilir, o kadar.lajovic de set alamazgillerden.

ama çeyrek itibariyle işler biraz daha değişiyor. agut’un son yılda 2 galibiyeti var djoko’ya ve wimbledon yarı finalinde de karşılaştılar, çok varlık gösteremese de 1 set alabildi. artık üst düzey maç tecrübesi de var. tsitsipas ise h2h’de djoko’nun üstünlüğü olmayan elit gruptan (nick kyrgios da var). tsitsipas da agut da hem fiziksel olarak iyi durumdalar hem de formdalar. bayağı sert bir çeyrek kurası.

her ne kadar atp finallerinde, federer çok çok üstün bir oyunla djoko'yu yenmiş olsa da yarı finalde karşılaşırlarsa o maçla yakından uzaktan alakası olan bir maç olmaz ki fedo ne durumda, bilen yok, en son atp finallerinde oynadı kasım ayında. kendi çeyreğinde, shapovalov dışında büyük bir potansiyel tehlike yok, bu nedenle fedo'nun çeyreğinde sürpriz olmaz gibi duruyor fiziksel bir sıkıntısı yok ise.

djoko’nun kurası için, ilk 4 tur itibariyle çok tatlı, sonrasında ise kabus gibi bir çeyreği olacak, onu geçerse yine çok zorlu bir yarı final bekliyor. bence en zor kura, djoko’nun.

üçlü içerisinde en kolay kura fedo’da, gün avantajı da kendi tarafında. çeyreğinde en yüksek seed berrettini, sonrasında da fognini, shapovalov ve dimitrov takip ediyor. tenis tanrıları federer’in almasını istiyor belli ki.

bütün bu bilgilerin ışığında djokovic - federer yarı finalini geçenin şampiyon olacağını düşünüyorum.

yani novak djokovic.

Atiye Dizisi Üzerinden Kendini Aramak Üzerine Yola Çıkanlara Tavsiyeler

20 Grand Slam Kazanan Roger Federer, Neden Tenisin Gördüğü Gelmiş Geçmiş En Büyük İsim?