2021 Green Card Başvuru Tarihleri ve Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

2021 Green Card başvuru tarihleri ne zaman? Green Card başvurusu için gerekli evraklar neler? Green Card başvurusu hangi internet sitesinden yapılır? Pek çok insanın rüyası olan Green Card'ın 2021 çekilişine dair merak edilenler.
2021 Green Card Başvuru Tarihleri ve Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler
iStock

2021 yılı için green card çekiliş başvuruları 2 ekim 2019 - 5 kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. başvuru sonuçları 5 mayıs 2020'de yine aynı siteden öğrenilebilecek.

bu yıl dikkat edilmesi gerekenler şöyle:

resmi site

- çekilişe ücretsiz şekilde şu siteden başvuru yapabilirsiniz: https://dvlottery.state.gov/

- ayrıca yine aynı siteden 5 mayıs'ta sonuçları öğrenebilirsiniz.

- başvuru için aşağıdaki video'dan yararlanabilirsiniz. ayrıca soruların türkçe açıklamalarını şu sayfada bulabilirsiniz.


pasaport

- beklenildiği üzere bu yıl pasaport bilgileri de forma eklenecek. başvuru yapabilmek için geçerli ve süresi bitmemiş bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor.

- ana başvuru sahibinin pasaport numarası, pasaportu veren kurum ve pasaport geçerlilik tarihinin başvuru formuna yazılması gerekecek. eş ve çocukların pasaport bilgisi vermesine gerek yok. (eş için ayrı başvuru yapılacaksa, tabii ki o durumda eşinizin de kendi başvurusunda kendi pasaport bilgisini girmesi gerekecek.)

- forma yazdığınız pasaportun geçerli ve gerçek olması gerekiyor, yanlış veya hatalı bilgilerle çekilişe katılmanız diskalifiye olmanıza neden olacak.

- eğer çekilişte seçilirseniz mülakat günü bilgilerini girdiğiniz pasaportu -süresi geçmiş olsa dahi- ibraz etmeniz gerekecek. pasaportun kaybolması durumunda önlem olarak fotokopisini çekip saklayabilirsiniz ama fotokopiyi kabul edip etmemek konsolosluğun takdirine kalmış. o nedenle işinizi garanti altına almak için bu pasaportu çok iyi saklayın.

- pasaportun çekilişe başvuru sırasında geçerli olması yeterli, daha sonra süresi geçse dahi problem değil, yeni bir pasaport ile sürece devam edebilirsiniz. fakat her yıl bu işlemlerle uğraşmak yerine tek sefer 10 yıllık pasaport başvurusu yapmanızı tavsiye ederim.

- eğer devletsizseniz ve bir ülkeniz yoksa ya da pasaport vermeyen komünist bir ülkenin vatandaşıysanız o durumda bir pasaporta sahip olmanız gerekmeyecek. fakat eğer türkiye ya da azerbaycan vatandaşıysanız bu durumda olmadığınız için bir pasaport bilgisi girmeniz gerekecek.

fotoğraf

- bu yıl da başvuruya yeni çekilen ve geçen yıllarda kullanılmayan bir fotoğraf eklemeniz gerekecek.

- başvuru fotoğrafını evde kendiniz çekip bilgisayarda edit'lemek isterseniz şu video'dan yardım alabilirsiniz:


- fotoğraf konusu danışman şirketler tarafından bilerek ve isteyerek abartılmaktadır, özellikle de sizi korkutup kendilerine para vermeniz için bunu yapıyorlar. eğer elinizde bir fotoğraf varsa bunu yukarıdaki video'nun son 5 dakikasını izleyerek (17:00'den sonrasını) çekilişe uygun hale getirebilirsiniz, başvuru ve fotoğraf için hiçbir danışman şirketi kullanmanıza gerek yok.

şartlar

- green card çekilişine başvuru yapmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. fakat kazandıktan sonra vize alabilmek için en az lise mezunu olmanız veya uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmanız gerekiyor. eğer çekiliş şartlarını sağlamıyorsanız ve mülakat sırasında da sağlamayacaksanız o durumda çekilişe başvuru yapmamalısınız.

vize sayısı

- önceki yıllarda 55.000 çekiliş vizesinin maksimum 5000'i nacara programına aktarılıyordu, nacara programının sonuna gelinmesiyle artık bu 5000 vize yine sadece çeşitlilik vizesi olarak kullanılabilecek. bu nedenle bu yıl verilecek vizelerin sayısı önceki yıllardan farklı olarak 55.000.

ayrıca

green card ile green card çekilişi iki farklı şeydir. green card, abd'de süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olmanızı sağlayan resmi bir belgedir. green card almanın pek çok yolu vardır, çekiliş bunlardan sadece biridir. 2017 yılına dair bazı green card verilerini şu yazıda bulabilirsiniz:


başvuru için hiçbir aracı kuruma para vermenize gerek yoktur. aracı kurumlarla başvuru yapmanız kazanma şansınızı arttırmamaktadır. bu, aracı kurumların uydurdukları bir yalandır. fakat buna rağmen destek almak isterseniz, lösev'e bağış karşılığında şu servisi kullanabilirsiniz.

özellikle hızlı bir şekilde abd'ye adapte olup, abd'de bir yaşam kuracaklara çıkması dileğiyle. herkese bol şans.

kaynak

Tüm Ayrıntıları, Öncesi ve Sonrasıyla: Green Card Nasıl Alınır?

Evde Oturarak Mezun Olabilmeyi Sağlayan Güzel Olay: Online Üniversite