Araçlardaki İç Hava Sirkülasyon Düğmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pek çok araç kullanıcısı, araçlarındaki iç hava sirkülasyon düğmesinin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor. Peki nedir bu düğme tam olarak ve ne işe yarar? Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Araçlardaki İç Hava Sirkülasyon Düğmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

uzun süre iç sirkülasyon sisteminin aktif olması durumunda yazın da kışın da araç içinde buğu oluşumuna sebebiyet vermesinin yanında, araç içi karbondioksit seviyesi arttırarak uyku getirebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. bu nedenle dijital sistem kullanan başta premium markalar olmak üzere birçok araç bu sistemin belirli bir süre sonunda otomatik olarak devredışı kalmasını sağlar. 

ama manuel kullanılan sistemlerde kendiliğinden devre dışı kalmayacağından, araç içinde devamlı bir buğulanma ve pis koku oluşur. özellikle dolmuş ve minibüsçüler bu sistemi düzgün kullanmadıklarından araç içinde devamlı ön camı elleriyle silerler sonra da klima bozuk diye şikayet ederler. kışın özellikle yağışlı havalarda otobüslerde de bu sistem efektif kullanılmadığından aracın camları buğulanır ve dışarısı da görülmez. kışın buğulanan camlardaki buğuyu çözmenin en güzel yolu, iç sirkülasyona almadan klimayı çalıştırmaktır çünkü klimanın nem alma özelliği vardır.


yazın sıcak havada bir aracı soğutmanın en hızlı yolu ise, camları birkaç santimetre araladıktan sonra klimayı en son hıza ve dereceye getirip iç sirkülasyona almaktır. daha sonra araç yeterince soğuduktan sonra camlar ve iç sirkülasyon kapatılır. eğer sıcaklık aracın klimasının soğutabileceğinden fazla ise aralıklı olarak iç sirkülasyona almak aracın çabuk soğumasını sağlayacaktır.

Araç Klimasını Doğru Bir Şekilde Kullanmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Kamyon ve Tır Gibi Araçlardaki Havada Dönen Tekerlekler Ne İşe Yarıyor?