Deprem Tartışmalarının Başlamasına Sebep Olan Tesla'nın Osilatörü Hakkında Merak Edilenler

Deprem Tartışmalarının Başlamasına Sebep Olan Tesla'nın Osilatörü Hakkında Merak Edilenler

1898'de tesla, küçük bir sallanan cihaz yaptığını ve bu cihazı ofisine yerleştirip çalıştırdığında, binayı ve etrafındaki her şeyi sarstığını iddia etti. yani başka bir deyişle, cihaz depremleri simüle edebiliyordu. tesla böyle bir şeyin meydana getirebileceği korkunç şeylerin farkına vardığı cihazı etkisiz hale getirmek için eline bir çekiç aldığını ve çalışanlarına, sarsıntı ile ilgili soru sorulduğu takdirde haberleri olmadığını söylemeleri yönünde talimat verdiğini söyledi. bazı teorisyenler, abd hükümetinin tesla'nın bu çalışmasını devam ettirdiğini düşünüyor.

osilatör /  kaynak


bugünlerde yapmaya çalıştıkları şeyin yani deprem algısını insanların bilinç altlarına empoze edip normalleştirmeye çalışmaları bu buluşun ortaya çıkmasındaki andan itibaren en başlı sebep olarak sayılır.

ki; bu süreçte bu sistemi kullanıyor olmaları da korkunç bir durum.

(bkz: büyük istanbul depremi)

tesla bunu fark etmiş olmalı ki, insanlar bu buluşu kötü amaçlı kullanabilir.

yüksek frekans öncülüğü

nikola, araştırmalarında, yüksek gerilim ve yüksek frekansın bilinmeyen alanlarına daha çok yer verdi. yüksek frekans cihazlarını kullanırken, bir elini daima cebinde tutardı. bütün laboratuvar asistanlarına bu ön tedbiri almalarında ısrar ederdi ve bu kural, bugüne kadar daima gerilim bakımından tehlikeli cihaz etrafındaki uyanık araştırıcılar tarafından da uygulanmaktadır. o zaman yararlanılmamış olmasına rağmen, nikola tesla'nın yüksek frekans ve yüksek gerilim alanındaki keşifleri, modern elektroniğin yolunu açtı. bir yüksek frekans transformatörü ile (nikola tesla bobinleri - nikola tesla coils) çıplak elinde tuttuğu gazlı tüpü yakacak şekilde vücudundan, zarar vermeden, yüksek gerilimli akım geçiriyordu. o günlerde nikola tesla, aslında neon tüpünün ve flüoresan tüpünün aydınlatmasını gösteriyordu.


bazen, frekans aralığının alt ve üst kısımlarında yaptığı denemeler, nikola tesla'yı keşfedilmemiş bölgelere yöneltti. mekanik ve fiziksel titreşimlerle çalışırken, houston caddesindeki yeni laboratuvarının etrafında hakiki bir depreme neden oldu. binanın doğal rezonans frekansına yaklaşan, nikola tesla'nın mekanik osilatörü, eski binayı sarsarak tehdit etti. bir blok ileride, polis karakolundaki eşya esrarengiz bir şekilde dans etmeye başladı. böylece, nikola tesla, rezonans, vibrasyon ve "doğal 7 periyot"a ait matematiksel teorileri ispatladı.