Korsan Bayraklarının Vazgeçilmezi Kuru Kafa ve İki Kemiğin Hikayesi

Gerçek hayatta henüz rastlamamış olsak da filmlerde falan görüyoruz kuru kafa desenli korsan bayraklarını. Hikayesini hiç merak ettiniz mi?

korsan bayraklarındaki kurukafa ve çapraz duran iki kemiğin nasıl kullanılmaya başladığını yeni öğrendim. oldukça ilginç bir hikayesi var. biliyorsunuz bu işaret aynı zamanda masonların da kullandığı bir sembol. çok eski zamanlarda, italya'da yaygın olarak kullanılmış ve hatta mezarlarında hep bu logo var. neyse. 

masonluğun ilk çıkışı çok eski çağlara dayanıyor. bu adamlar bildiğiniz duvar ustaları aslında. ortaçağda özellikle italya şehir devletleri şeklinde bir yapılanmaya sahip bu şehir devletleri birbirleri ile savaş halindeler. bu şehirleri çevreleyen çok yüksek duvarlar var ve masonluk yani duvar ustalığı çok iş yapıyor. fakat şöyle bir sorunla karşılaşıyorlar. 

a devletinin duvarını tamir eden mason birgün geliyor b devletinin duvarını da tamir etmek durumunda kalabiliyor fakat o zamanlar bu kadar rahat elini kolunu sallayarak dolaşmak mümkün değil. sonunda bu masonlara bir izin kağıdı veriliyor serbest dolaşım için. bu kağıdın üzerinde işi yazıyor. amblem olarak da kurukafa ve iki kemik kullanılıyor. yolda herhangi bir şekilde durdurulurlarsa bu kağıdı gösterip rahatça seyahat edebiliyorlar. bu seyahat eden masonlara özgür masonlar deniyor. günümüzde kullanılan isim de buradan geliyor. masonlar zaman içinde gemilerle yolculuk edip daha uzak bölgelerde işlerini yapmaya devam ediyorlar. 

gemilerinde de aynı işaret olan bayrak var. bu sırada korsan gemileri de dolaşmakta ortalıkta. adamlar bakıyorlar bu masonların gemideki bayrağı gören geç diyor, ulan biz mal mıyız biz de takarız aynı bayrağı devam ederiz yolumuza diyerek kullanmaya başlıyorlar. 

o zamandan sonra bu amblem korsanların kullandığı bir sembol olarak günümüze kadar geliyor.