Nükleer Kalıntı Bulunmasıyla Kafaları Karıştıran 4500 Yıllık Kent: Mohenjo-daro

Pakistan'ın, Sind eyaletinde bulunan antik kent Mohenjo-daro, pek çok soru işareti barındırıyor.
Nükleer Kalıntı Bulunmasıyla Kafaları Karıştıran 4500 Yıllık Kent: Mohenjo-daro

indus vadisi kıyılarında kurulmuş, 1921 yılında pencap'daki harappa şehrinin izleri sürülerek, pakistan'ın sindhi eyaletinde 1922'de keşfedilmiş olan doğu asya'nın en eski uygarlıklarından birisidir mohenjo-daro.


mohenjo-daro ismi, 1950'li yıllarda bölgede araştırma yapan rus araştırmacı ve arkeologları tarafından kentte yaşanan toplu ölümleri tanımlamak için verilmiştir. anlamı, ölüler tepesi'dir.


mohenjo-daro'yu bu kadar özel kılan en büyük ayrıntı ise, teknolojik açıdan ilklerin yaşandığı bir yerleşim yeri olmasıdır. şehirdeki evlerin iki katlı olduğu, tamamına yakınında tuvalet ve banyo gibi dönemine göre fazlasıyla lüks sayılan ayrıntılarla donatıldığı anlaşılmıştır. tarım ve sulama konularında da uzmanlaşmış olan indus uygarlığı, isa'dan 2000 yıl önce sebebi bilinmeyen bir yok oluşa kurban gitmiştir..


ana akım arkeolojinin cevabını vermekte zorlandığı konu başlığı, kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılardaki camlaşma ve yoğun radyoaktivite kalıntısıdır. bu durum tahmin edilebileceği üzere, 4 bin yıllık bir yerleşim yerinde modern bir teknoloji ürünü bulmakla eş değerdir.

gerçek şu ki; insanoğlunun arketip bilmecesinin, geçmişten günümüze süregelen yolculuğundaki bilinmezlik ve teknolojik anlamda yaşadığı dalgalanma, günümüzden 4 bin yıl sonrasında dair ön görülerimizin de ötesindedir. 


galaksinin tamamına yayılan mutlak bir güçte olabiliriz, avcı toplayıcı atalarımızın ilkelliğine dönüşte yapabiliriz! (bu noktada ikinci öneri daha akla yatkındır.) zira geçmişe dair birçok yıkım ve yok oluş kaydı insanoğlunun hafızasında ve benliğinde ilk günkü gibi muhafaza edilmektedir...

Atiye ile Tekrar Gündeme Gelen Göbeklitepe Neden Piramitlerden Bile Önemli?

1995 Yılında Göbeklitepe'yi Keşfeden Alman Arkeolog: Klaus Schmidt