Telefonların Otomatik Işık Ayarı Neden Manuel Ayara Göre Şarjı Daha Hızlı Bitiriyor?

Sözlük yazarı "nezaretten taharet", telefon şarjının hızlıca bitmesinden şikayet edenler için altın niteliğinde bir bilgi paylaşımında bulunmuş.
Telefonların Otomatik Işık Ayarı Neden Manuel Ayara Göre Şarjı Daha Hızlı Bitiriyor?
iStock


işin ilginç tarafı telefonun otomatik ışık ayarının hızlıca şarjı tüketiyor oluşu değil; otomatik ayarlama, manuel ayarladığınız full ışık ayarından bile tez tüketiyor bataryanızı. çünkü devamlı devrede kalan ışık sensörleriniz çok daha fazla ekstra enerji harcıyor. ışığınız sabit kalmadığı için neredeyse her 3 saniyede bir level değiştirdiği için, telefonunuz bu görev için daha fazla enerji harcıyor. 

kaldı ki otomatik ayarın prensibi göz yorulmaması üzerine ve sabit ışık üzerine kurulmuştur. batarya ömrü sadece manual ayar farklarında kendini ortaya koymaktadır. bu ayar lükstür. bu yüzden yeni nesil telefonlarda bu ayar çok göz önündedir, zıt ortamlarda değiştirebilelim diye. otomatik ayar tasarruflu ve işleyişli bir şey olsa, arka planda bi yerde olurdu, bi kere ayarlar daha dokunmazdık.


anlayacağınız telefonunuza ekstra görev yüklüyorsunuz ve her saniye tetikte kalmasını bekliyorsunuz.

konumuzla alakalı misal, bir odadan çıkacaksınız ve 1 dk sonra geri döneceksiniz diyelim. ampulu kapatıp geri geldiğinizde bu işlemin tasarruf olduğunu düşünebilirsiniz ama ampul ilk yanış anında zaten 1 dk'lık enerjiyi emerek göreve başlıyor. ekran arkasındaki binlerce hücre de aynı zamanda kısılmayıp, düzenli aralıklardaki lambaların sönmesi/açılmasıyla bize ışık verip alıyor. aynı şekilde arabayı istop ettirmekte de prensip aynı. siz ana fikri aldınız.

siz aydınlık/ışık ayarınızı belli seviyede sabit tutmaya bakın efendim. uzun ömürler.

Eğitim İçin Yurt Dışına Gideceklerin Kültür Şoku Yaşamaması Adına Bilmesi Gerekenler