Türkiye'de Ter Kokusunun Bu Kadar Yaygın Olmasının Sebebi Ne?

Yaz aylarıyla birlikte maalesef ter kokularının da esiri olmuş durumdayız. Bunun da tabii belli başlı sebepleri var.
Türkiye'de Ter Kokusunun Bu Kadar Yaygın Olmasının Sebebi Ne?
iStock.com


kişi yıkansa bile kıyafet kullanımı o kıyafeti haftada kaç kere giydiğiyle alakalı bir durum olabiliyor.

benim gözlemlediğim

- bu vatandaşlar haftada 3 veya 4 kere aynı tshirt pantolon vb. giysileri giymeye devam ediyorlar. (bunun normali 36 derece hava sıcaklıklarında 1 kere giymektir. ha ben hiç terlemiyorum lemur gibiyim (lemur terlemez mi?))ne gerek var canım diyorsan o başka)

- deo kullanımı evet gerekli ama bunu yanlış kullanan insanlar var. kıyafetlerine sıkıyor insanlar evet evet parfüm gibi gaz karışımını koltuk altına apışına değil direk üstüne sıkıyor.


- zaten kokunun oluşması demek bakterilerle mümkün oluyor. haliyle bu giydikçe rengi açılan kıyafetlerin bakteri yuvası olması nedeniyle kokması mümkün. yani doğru düzgün yıkanmazsa bu kıyafetler kokmaya devam edecekler. kullanılan çamaşır deterjanı ve tekniği mühim.

- sosyo ekonomik en büyük etkenlerden biri. adamın öyle bir duş sistemi vardır ki (veya olmaması = gece kondu) o insan o duşa girmemek için türlü şeyler yapar. haftanın 7 günü dışarı çıkan bir insan 7 ayrı tshirt sahibi olması gereklidir. sokağa giyebileceği sağlam 7 tshirtü olmayan insanlar var mıdır ? vardır diye düşünüyorum.


- kimse kimseyi kandırmasın kültürümüzde öyle her gün çamaşır yıkama duş alma yok. hem ekonomik hem savaş görmüş nesiliz biz safsataları yüzünden haliyle özellikle yaşlı ve orta yaşlı insanlarda bu koku durumu daha sık karşılaşılan bir durum. ayrıca akdeniz tembelliği olaya eklenince durum ortada.

özetle koku konusunda ben de hassasım ama beverly hills'te yaşıyormuşcasına davranmanın anlamı yok. sen ben diyelim üste saydığım imkanlara sahibimiz ama olmayanlar ne yapsın?