Yurt Dışına Çıkışların Olmazsa Olmazı: Pasaport Arasına Konmuş Uçak Bileti Fotoğrafı

Özellikle Instagram'ın hayatımızın vazgeçilmez(?) bir parçası haline gelmesiyle birlikte insanların birçoğu ''yaptığı şeyi göstermezse ölecek'' hastalığına yakalandı. Bu hastalığın sonuçlarından biri de yurt dışına çıkmadan önce çekilen pasaport arası uçak bileti fotoğrafı.
Yurt Dışına Çıkışların Olmazsa Olmazı: Pasaport Arasına Konmuş Uçak Bileti Fotoğrafı
iStock.com


birisi yurt dışına gidiyorsa ve bu kişinin sosyal medya hesabı varsa çoğunlukla yaptığı eylemdir. pasaportun yanına nereye gidildiğinin görünmesi için boarding card konulur, fotoğrafı çekilip sosyal medya da paylaşılır. sanki gittiğinde o ülkeden yüz binlerce fotoğraf paylaşmayacak ve nerede olduğunu bağırmayacakmış gibi yapar yine de bunu.

yılda 0-10 defa uçağa binen insan hareketi. uçağa binme sayısı ve bu paylaşım sayısı ters orantılıdır.

adam merfizon'a uçacak, büyük bir heyecanla boarding pass paylaşıyor. la gardaş, biraz sonra merzifon koop.'a bineceksin, onun da biletini paylaş.

havalimanında çekilen bir seyahat öncesi klasiği bu. hani olmazsa olmaz cinsten bi' şey. ahl dış hatlar terminali diye de check-in yaptın mı senden kralı yok ortamlarda. sonrasında instagram'da, facebook'ta gelsin beğeniler..

ardından lisedeki herkesi tanıyan hafif kilolu merve yapıştırır yorumu;

- hiç yerimde durma zaten, hep gez (gülücük, gülücük, gülücük) kıs-kan-dım!

bunun daha komiği "oraya ben de gittim" mesajı vermek için yazılan fotoğraf altı yorumlarıdır.

"lö böf de la bilmem nüe'de mutlaka kahve için!"
"yılın bu zamanı çok güzeldir. benim için de bilmemnereye gidin"

herkesin hayatına kimse karışamaz tabii. ama siz yine de yapmasanız daha iyi bence.

yanina kahve, yer yer gözlük, kitap vs de koyulur. kitap kapagi muhtemelen mesaj iceriklidir.

(bkz: off to yozgat)

herkes amsterdam, herkes ny, herkes londra... biri de "artvin'e gidiyoruz, yeyyyy!" yazsın; yapmayın böyle.

napim abicim sizin lounge muhabbetinizi? check-in yapıyo bi de... cip lounge dediğin, bankaların kartları nedeniyle, devasa işlem hacmine sahip kobilerin, "ayakkaplarını" çıkarıp, siyah çoraplarıyla deri koltuklara uzanarak uyuduğu bir bekleme salonu. havan kime?

atanamamış burjuva kompleksi hep bunlar...

sik var gibi koşa koşa son model iphone alıp tuzlayan insanlar, sizlere sesleniyorum: "off to görgüsüzland" yazmanız, en hayırlısı.

bankta otururken, kendini lounge'da etiketlemek cabasidir.

ardından uçak iner inmez check-in yapılmadan tamamlanmayacak yurt dışı gezi başlangıcı duyurma eylem zincirinin bir halkasıdır.

hayatımın bir gezme keyfi var ve onu da 9 taksitle almışsam gözünüze 99 karede sokmazsam olmaz demenin fotoğrafa dökülmüş halidir.

empati ile yaklaşmak gerek. yalan yok bende yaptım. yurt dışına çıkmak heyecan vericidir. ülke dışında yeni bir yer görmek ve bu listeyi uzatabilmek bir süre sonra keyifli bir hobiye ulaşır. araba kullanmayı yeni öğrendiğinizde bakkala bile araba ile gitmek istemek gibi, herkesi gideceği yere bırakmak istersiniz çünkü açlık vardır. zamanla arabadan bıkarsınız rutine döner ve artık araba gördüğünüzde içiniz şişer. aynı durum bu boarding pass fotoları içinde geçerli. başlarda heyecanla paylaşılır, ardından sıklık artarsa sıradan bir durum olduğu için aklınıza bile gelmez. 

ben bu tarzda paylaşımlara gülümseyerek bakıyorum. keşke daha fazla insan daha fazla ülke görse gezse. malumunuz çok gezen çok bilir. ayrıca herşeyin sanal olduğu bir ortamda insanlar ben yaşıyorum geziyorum sizden iyi gezip yiyip içiyorum kafasına girdiklerinde emin olun başka birşeyleri maskeliyorlardır. gülümseyin geçin. kafaya takmayın. insan içinde nefsini köreltemediği sürece tehlikeli bir hayvandır. kıskanır, kendi elinde olmayanı arzu eder, elinde olanı başkalarının gözüne sokarak egosunu okşamaya bayılır. siz umursamazsanız zamanla paylaşımlar azalır. 

yemeğini paylaşanlar, biletini paylaşanlar, arabalarını paylaşanlar... aslında yaşamlarını paylaşamadıkları için insanların gözüne bunu sokarak kendilerini iyi hissetmeye çalışırlar. fazla takmayın.