1000 Kişilik Kapasitesiyle Dünyanın En Büyük Rock Orkestrası: Rockin’1000

İtalya’nın Cesena şehrinde, ünlü Foo Fighters grubunun dikkatini çekerek tekrar Cesena’da sahne alması için kurulan Rockin’1000, amacına ulaştıktan sonra unutulmaz performanslarına halen devam ediyor.
1000 Kişilik Kapasitesiyle Dünyanın En Büyük Rock Orkestrası: Rockin’1000

müthiş bir etkinlik.

italya'nın cesena kentinde davul çalan, bass gitar çalan, gitar çalan ve şarkı söyleyen 1000 kişi bir araya gelmiş foo fighters'ın learn to fly'ını aynı anda çalmışlar. amaçları ise foo fighters'ın dikkatini çekmek ve kentlerinde konser vermelerini sağlamak.

etkinliğe bir sene boyunca hazırlanılmış. önce bütçe için bağış toplanmış, hazırlıklar, provalar derken bugüne gelinmiş. hazırlanma süreçlerini ve sonuç videoyu sitelerinden izlemek mümkün. foo fighters bu videoya kayıtsız kalmayacaktır muhtemelen.

ulen yırtındıkları şey de adamlar 1997'den beri memleketlerine uğramamış olması. foo fighters türkiye'nin gümrüğünden bile geçmedi, biz ne yapalım kardeş?

geçtiğimiz günlerde david bowie'nin muhteşem şarkısı rebel rebel'ı çalarak tüylerimi diken diken etmişlerdir.

bowie, rebel rebel şarkısını kaydederken şarkıda yer alan gitarından davuluna tüm müzik aletlerini tek başına çalmış ve parçayı bu şekilde ortaya çıkarmış. şimdi ise onun ardından güzel anısına bin kişinin tekrar bu şarkıya ruh vermesi inanılmaz olmuş:

işi ciddiye bindiren, dünyanın en büyük rock grubu.

seven nation army

smells like teen spirit 

it's a long way to the top 

bitter sweet symphony 

police on my back