1966-1967 Arasında Batı Virginia'da Görüldüğü İddia Edilen Yaratık: Güve Adam

Güve Adam ya da orijinal adıyla Mothman, 1966-1967 yılları arasında ABD'nin Virginia Eyaleti'nde görüldüğü rapor edilen, gizemli bir yaratık.
1966-1967 Arasında Batı Virginia'da Görüldüğü İddia Edilen Yaratık: Güve Adam

mothman (güve adam), 1966 - 1977 yılları arasında batı virginia, point pleasant'ta görüldüğü iddia edilen bir yaratık. adını o yıllarda televizyonda çok popüler olan batman dizisindeki bir karakterden alır. 

15 aralık 1967'de şehirdeki gümüş köprünün yıkılması ve 46 kişinin ölümü, o dönem mothman'in görülmesine bağlanır ve mothman miti giderek büyük bir korku öğesine dönüşür.


söylenenlere göre yaklaşık 2 metre boyundadır mothman. bacakları insan bacağına benzer ve bu sebeple sık sık insanla karıştırılır. insana benzemeyen yönleri yarasa benzeri kanatları ve omuzlarının hemen altında olan parlak kırmızı gözleridir.


saatte yaklaşık 160 km hızla uçtuğu düşünülür. kimi görgü tanıkları mothman'ın eşi benzeri görülmemiş bir kuş, kimileri ise dünyayı istila etmek üzere olan uzaylı bir yaratık türü olduğuna inanır.


başrolünde richard gere'in oynadığı the mothman prophecies bu kış gösterime girdiğinde bu yaratıkla ilgili daha fazla şey yazılıp çizilecektir.