1978 Yılından Beri Başlarına Gelen Tüm Felaketlerden Şans Eseri Kurtulan Ailenin Tuhaf Hikayesi

Sözlük yazarı ''shinigami ryuk''un ailesinin başına öyle şeyler gelmiş ve öylesine şans eseri kurtulmuşlar ki okurken ''yok artık!'' diyeceksiniz.
1978 Yılından Beri Başlarına Gelen Tüm Felaketlerden Şans Eseri Kurtulan Ailenin Tuhaf Hikayesi
iStock.com

bizim aile o kadar çok badire atlattı ki bunun artık şans olmadığını, doğaüstü güçlerin müdahale ettiğini düşünmeye başladım.

- 1995 senesi büyük amcamın (büyükbabamın kardeşi) paris'te yaşadığı binada yangın çıkıyor. en üst katta olduğu için pakistanlı kapı komşusu kadını ve çocuklarını alıp tavana çıkıyor. tavandaki ufak yedek su deposunu patlatarak açık alanda kurtarılana kadar bekliyor ve hayatta kalıyorlar. apartmandan sadece giriş kattakiler ve tavandaki bizim güruh sağ çıkıyor.

- 1999 depreminde dayımların kaldığı beş katlı bina yıkılıyor. evdekiler yazlıkta olduğu için evde yalnız olan dayım kolon zannederek sarıldığı halıyla birlikte balkondan düşerek burnu bile kanamadan kurtuluyor. diğer dört aileden sadece iki çocuk havalandırma boşluğuna düştükleri için kurtulabiliyorlar.

iStock.com


- 2001 yılında yukarıda bahsettiğim dayımın bir ufağı abd'de çalışıyordu. çalıştığı firmanın merkez ofisi dünya ticaret merkezinde ve tam da 11 eylül günü toplantı düzenleniyor. saat 9 civarı olacak toplantıdan önce gidip yakında bir kafeteryada kahvaltı yaparken toplantının iptal olduğunu öğreniyor. o yüzden acele etmeden yemeğini bitiriyor. sonra hazır gelmişken merkez ofiste gözüne kestirdiği bir çıtıra selam etmek için sokağa çıkar çıkmaz uçağın çarpışına kendi gözleriyle kanlı canlı şahit oluyor.


- 2003 senesinde levent çarşıda bir firmada staj yapıyordum. hsbc binasının solunda tam çarşının girişindeki pastaneden börek alıp iki sokak ötedeki ofise gidiyorum. ben daha ofis kapısına varamadan kamyon patlıyor ve o acı olay yaşanıyor. geri koşup olay yerine vardığımda gördüklerimi ise hala unutmadım. parçalanmış insanların görüntüsü yıllardır gözümün önünden gitmiyor.


- 2015 paris saldırılarında yukarıda bahsettiğim büyük amcamın torunu saint denis civarında arkadaşlarıyla gezerken yakınlarındaki barda patlama yaşanıyor. kendilerinden önde giden arkadaşlarından bazıları yaralanıyor ama bizimki sapa sağlam devam ediyor.

- 2016 tbmm'de çalışan halam işten çıkıp eve giderken patlama yaşanıyor. patlama alanına bir kaç dakika uzaklıkta ve aracında olduğu için fiziki hasar görmüyor fakat o günden beri ağır paranoya içerisinde yaşıyor.

- 2016 atatürk havalimanı saldırısı. kuzenlerimden birisi bir saat önce çıktığı için kurtuluyor ki normalde tam olay saatinde çıkması gerekiyordu. küçük kardeşi olan diğer kuzenim ise içeride mahsur kalıyor. mesai arkadaşı dışarı sigara içmeye çıktığı için hayatını kaybediyor. ikisi de işi bırakıp antalya'daki evlerine geri dönme kararı aldılar.

-2016 münih avm saldırısı. çocuklarıyla iki dakika önce parktan dönen kuzenim balkona çıkıp sigara içerken silah seslerini duyup içeri kaçıyor. bu olayla birlikte yaşadıklarımızın doğaüstü olduğuna karar verip bu başlığa işbu entryi giriyorum.

nereye kadar sürer bu şans bilmiyorum fakat dünyanın neresinde olursak olalım çevremizde bir şeyler oluyor ve bir şekilde hayatta kalıyoruz sülalecek. çoğacayip.

edit: ufak at civcivler yesin tadında mesajlar geldi. o kadar geniş bir hayal gücüm olsaydı acayip hikayeler'i galip tekin değil ben yazar çizerdim arkadaşlar. muhtelemen sizlerde ailenizin ve yakınlarınızın başından geçenleri derleseniz hemen hemen ortaya bu ayarda bir liste çıkar.

bu arada sabah anneme bu entryden bahsedince iki fantastik ekleme yaptı. 16 mart 1978 olaylarında istanbul üniversitesinde okuyan amcasının oğlu silahlı ve bombalı saldırıdan bir kitap dükkanına sığınarak kurtulmuş.

ikincisi de dedemin binlerce kilometre kat ettiği yolculuk esnasında başından geçen olaylar silsilesi. ikinci dünya savaşı öncesi bugün rusya'ya bağlı bir özerk bölgeden yola çıkıyorlar. savaş sırasında gobi çölünü geçiyorlar. tibet, kaşmir, hindistan, pakistan, afganistan, iran, ırak derken türkiye'ye ulaşıyorlar. dede, bu süreçte iki kez kurşunlanıyor, himalaya dağlarında şiddetli hastalıklar geçiriyor, yılan sokması, at tepmesi dahil normal bir insanın ilk anda öleceği üç bölüm final destination senaryosu çıkacak musibetlerden canlı kurtularak türkiye'ye ulaşıyor. bu hikayeleri dinleyince anladım ki efsunun bizle ilgisi yok. bütün olay dedemin taşaklarında gizli.

bir de bu dedemin kardeşleri var ki tolkien'e anlatsan dudağı uçuklar. ikinci dünya savaşı esnasında birisi sovyet diğeri alman askeri olarak savaşıyorlar ama onu başka bir vakit başka bir başlıkta etraflıca anlatmak lazım.