1986 Yılında Türkiye'de Bulunan İnsanlar ABD'de Neden Kan Veremiyor?

ABD'de yaşayan bir Türk vatandaşı geçtiğimiz gün yaşadığı bir olayı anlatmış. Sözlük yazarı "simon petrikov" da aynen aktarmış.
1986 Yılında Türkiye'de Bulunan İnsanlar ABD'de Neden Kan Veremiyor?
iStock.com


sebebi çernobil. çernobil zamanında biliyorsunuz çayımız ve fındığımız aşırı radyasyon yemişti. o sene avrupa bizden bu nedenle çay ve fındık almadı. bu nedenle iç piyasada çok fazla çay ve fındık birikti. devlet ve şirketler çareyi medyada buldu. medya da bunu milliyetçi sosla yabancılar bizim fındığımız almıyor onlar almazsa biz yeriz diye yayınladı. bakanlar çayda sorun yok diyerek tv ekranlarında çay içtiler. böylelikle gaza gelen türk halkı zaten ucuzlayan çayı ve fındığı bol bol tüketmeye başladılar. hatta devlet okullarda bedava fındık dağıtıyordu.


abd de hangi markalarda radyasyon var o dönem araştırmış. liste çıkarmış. liste çaykur, fiskobirlik.. diye gidiyor. kan vermeden önce türklere 1986'da bulundun mu? bulunduysan bu markalardan ürünler tükettin mi diye soruyorlarmış. tabi ki de o dönemde yaşayıp da bu ürünleri tüketmeyen kalmamış. para uğruna bir nesil zehirlenmiş!

kaynak: abd'de yaşayıp kan vermek isterken tesadüfen bu durumu öğrenen bir abimiz.