2022 Katar Dünya Kupası Gruplarındaki Favoriler ve Olası Sürprizler

20 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında Katar'da gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası öncesinde grupları ve takımları değerlendirelim. İşte 2022 Katar Dünya Kupası grupları, gruplardaki favoriler ve sürpriz yapma potansiyeli olan ülkeler.
2022 Katar Dünya Kupası Gruplarındaki Favoriler ve Olası Sürprizler
BeSoccer

a grubu

katar
ekvador
senegal
hollanda

bu grupta hollanda nın sıkıntı yaşamadan çıkmayacağını düşünmeyen yoktur bence. senegal ve ekvador kapışır. katar için bir şeyler söylemek isterdim ama maalesef. çünkü katar'lı futbolcu bilmiyorum. hadi onu geç. katar'da futbol anlayışı, ülkenin futbola olan yaklaşımını da bilmiyorum. o yüzden katar sürpriz yapacak gibi de durmuyor. kaldı ki ben bu grupta hollanda'nın gruptan 2. olarak çıkacağı sürprizine bile ihtimal vermiyorum.

b grubu

ingiltere
iran
abd
galler

bu grup çıtır da olsa güzele benziyor. ingiltere'nin doğru oyuncu seçimleri ve en azından yarı finali hedefleyecek kadroyu kurması lazım. burada tek tek ingiliz oyuncuları konuşursak sabaha kadar yazarım. merak ettiğim şey, kaleyi ve forveti kimden yana kullanacak acaba? çünkü ülke basınında çokça konuşulan konuymuş. sadece jude bellingham'ın bu turnuvada çok güzel piyasa yapacağını düşünüyorum ve yüksek ihtimalle de premier league'e gideceğine fazlasıyla inancım tam.

iran her an sürpriz yapacak gibi. tıpkı 2014'te cezayir in yaptığı gibi ama cezayir iran'a göre 1 tık daha yukarıda bir takım. serdar azmoun taremi gibi oyunculara sahip. gruptan çıkamasalar bile rakiplerinden puan almalarına şaşırmamak lazım.

abd. turnuva takımı oldular. 1990'dan beri katılıyorlar. sadece 2018'e katılamadılar. ama en büyük başarıları 2002'de çeyrek final. gruptan ikinci olarak çıkmalarını galler den daha yüksek görüyorum. kadrosundaki oyuncuları da avrupa'da çok iyi takımlarda oynayan oyuncular. kaleci matt turner dest christian pulisic weston mckennie gio reyna

galler. ulu önder gareth bale ve co-pilot daniel james'le allah yolunu açık etsin galler'in. bu grupta sonuncuda olabilir ikinci de olabilir, öyle bir takım.

c grubu

arjantin
suudi arabistan
meksika
polonya

arjantin. sanırım bu sefer şeytanın bacağını kırıp messi'nin oynayacağı son turnuvada ona hediye vermek istiyorlar. bunun sinyalini de copa america'da verdiler. ülke şu an futbol takımına odaklanmış durumda, artık o kupanın gelmesini istiyorlar. hatta geçen gün federasyon, özel uçak tasarlamış milli takım için. arjantin benim ikinci şampiyonluk favorim. messi ve silah arkadaşlarının gazası mübarek olsun. :)

suudi arabistan. turnuvaya türkiye'den daha çok katıldığına emin olduğum ama asla sürpriz yapacağına ihtimal vermediğim takım. yine 2002'de olduğu gibi 8-9 yemesi mümkün olabilir.

meksika. gruptan çıkabilirler mi bilmem ama polonya da öyle yeni yetme bir takım değil lewa demem yeterli bence. meksika zaten dünya kupalarının tuzu biberi. olmazsa olmaz. acaba carlos vela kadroda olacak mı?

polonya. gruptan çıkacak potansiyele sahipler. gol makinesi lewandowski var. şöyle bir durum var. onun arkasındakiler ona çok katkı sağlayamıyor nedense. kaldı ki milik ve zielinski de kötü oyuncular değil. lewandowski'ye destek atarsa çeyrek final görebilir belki. o da belki...

d grubu

fransa
avustralya
danimarka
tunus

fransa herkesin muhtemel favorisi ama benim değil çünkü bunu euro 2020'de gösterdiler. bütün oyuncuların iyi olduğu yerde herkesten aynı oynamasını beklemek biraz şov olur ve fransa'da şöyle bir şey var. sürekli fabrikadan müthiş yetenekler çıkıyor ve kadro seçimlerinde didier deschamps ın yerinde olmak istemezdim. ama real madrid'in mükemmele yakın oynayan yıldız orta sahası aurélien tchouaméni'nin banko alınacağına eminim. keza ulu önder benzema da rezervasyonunu ayırtalı çok oldu. atom karınca ngolo kante'nin olmaması 1 tık üzdü, sakatlamış ve turnuvada olamayacak. bir de mpabbe var. son zamanlarda adı çokça spekülasyonlarla çalkalansa da her an bu turnuvaya büyük damga vuracakmış gibi. fransa, final oynayabilir de oynayamayabilir de.

avustralya 2006'dan beri düzenli katılan bir ülke. gruptan çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama danimarka dan puan alırsa şansları var. bol şans anzaklar.

tunus turnuvaya türkiye'den daha fazla katılan ülkelerden biri daha. tunus tuhaf bir takım biraz. hiçbir iddaaları olmamasına rağmen kupada yer alıyorlar. takımın en etkili oyunucusu wahbi khazri o da fransa liginde orta sıra takımlarda sezonda 10-15 atıp sezonu kurtaran forvetlerden. yanlış hatırlamıyorsam bizim süper lig de de turnuvada oynayacak olan 2-3 tunuslu futbolcu var.

danimarka viking'in torunları... bu gruptan rahat çıkarlar. kadrolarında da çok yetenekli ve müthiş futbolcular var. komutan simon kjaer ve eğer kadroya alınırsa eriksen'le gruplardan sonraki aşamalarda belki bir şeyler yapar.

e grubu

ispanya
kosta rika
almanya
japonya

ispanya 2020 avrupa şampiyonasında hayal kırıklığıydı. güçlü kadroyla yine muhtemel adaylardan biri. burdan luis enrique'ye sesleniyorum. birazcık onurun, gururun varsa eric garcia yı turnuva kadrosuna almazsın. sanırım ispanya'nın ileri hattında tam anlamıyla forveti yok. ferran torres her zaman katkı verebilen oyuncu değil; morata desen 2 maç var, 5 maç yok. zaten kaçırdıklarıyla fazlasıyla alay konusu. şunu söylemeden olmaz. pedri rodri gibi muazzam orta saha oyuncularına sahip ve kanat oyuncuları da çok iyi. bakalım ispanya bu kupada nereye kadar gidecek?

kosta rika deyince benim aklıma hala 2002'de bizimle oynadıkları 1-1'lik maç geliyor. emre belözoğlu atmıştı bizim golü. kosta rika da son 30 yılda 3 dünya kupası hariç hepsinde yer aldılar. 2014'te çeyrek final gördüler. her şeyden önce keylor navas gibi kaleciye sahipler. keylor navas'ı da konuşmaya gerek yok bence. onun dışında da joel campbell ve bryan ruiz var. ispanya ve almanya'nın olduğu grupta çıkmaları zor gibi.

almanya tıpkı ispanya gibi onlar da kupanın favorilerinden. hansi flick in ilk turnuvası. bakalım neler yapacak? sanırım bazı futbolcuların oynayacakları son turnuva olabilir. toni kroos keşke milli takımı bırakmasaydın be adam. moukoko ya da musiala ikisinden birinin kadroya alınacağını düşünüyorum. marco reus da dahil edilir bence turnuva kadrosuna. turnuvalarda etkili performans gösterebilen oyunculardan biri. almanya, son dünya kupasında çok ama çok kötü hayal kırıklığına uğratmıştı herkesi. gruptan bile çıkamamışlardı. * bence bu kupada final göremeyebilir çünkü diğer ülkeler de en az onlar kadar güçlü. şöyle bir tahminim var. çeyrek finale kalırsa erken final olarak diyebileceğimiz bir ülkeyle de oynayabilirler. bol şans panzerler

japonya 98'den beri düzenli katılım gösteren bir ülke ama öyle konuşulacak bir başarıları olmadı. takımın en iyi oyuncusu minamino. oynadığı kulüp düzeyinde olarak en iyisi diye yazdım. yoshida kubo tomiyasu kamada gibi üst düzey oyuncuları da var. kosta rika dan daha çok sürpriz yapacak gibi duruyorlar. futbol bu hiç belli olmaz.

f grubu

belçika
kanada
fas
hırvatistan

öncelikle ölüm grubu - ateş grubu olacak kadar olmasa da çok tehlike arz eden bir grup onu baştan söyleyelim. bir kere bu grupta kimin ne yapacağını kestiremezsin. hadi belçika çıktı. diğer ülkelerden hangisinin çıkacağı da meçhul. şöyle bir parantez açalım. kağıt üstünde konuştuğumuzda belçika ve hırvatistan el ele çıkarlar ama kanada ve fas ta öyle fasulyeden takımlar değiller.

belçika yıllardır her turnuva öncesi yaptığımız futbol muhabbetlerinde bu takım bir kupa alacak ya da final görecek diye konuşuruz. kadrosunu konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. hepsi avrupa'da en iyi kulüplerde oynayıp takımlarının vazgeçilmezleri olan futbolcular zaten. patlama yapmasını beklediğim ve önümüzdeki yaz transfer döneminde devlerin almak için yarışa gireceği biri var. o da rennes de oynayan jeremy doku.

kanada 36 yıl sonra turnuvaya katılacak olan ülkedir. 2026 dünya kupasında da ev sahipliği yapacak olan 3 ülkeden biri. atiba nın ilerlemiş yaşına rağmen oynayacağı ilk ve son turnuva. kadrolarında müthiş yetenek alphonso davies gibi dünya yıldızı var. forvette de jonathan david var ve o da çok yetenekli, genç ve önü açık bir oyuncu. bu turnuvada ne yapabilirler belli değil ama bir bakmışız hırvatistan ve fas tan puan alıp gruptan çıkmaları bile mümkün gibi. her an her şey olabilir. çok sürpriz bir takım.

fas, afrika'da en nefret ettiğim ülkedir. özellikle nefretimin sebebi belhanda gibi çirkef bir futbolcusu olmasıdır. gerçi genelde de fas'lılar çok sevilmez. kadrosunu değerlendirecek olursak kadrolarında sevilla nın kalecisi bono var. savunmada hakimi saiss mazraoui gibi defans gücü yüksek futbolcular var. orta sahada da belhanda * hakim ziyech amine harit sofian boufal var. ileri hatta da munir el haddadi barcelona'nın genç yeteneği abdessamad ve sevilla nın gol makinesi youssef en nesyri var.

hırvatistan 98'den beri düzenli katılmakla birlikte turnuva takımı oldular adeta ve 2018'de bunu final oynayarak tüm dünyaya gösterdiler. hırvatistan'ın kapasitesini, oyuncularını konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. her biri kendi çapında muhteşem oyuncular. turnuvada da yine çok ses getirecekler ama bu kez öyle final, yarı final biraz zor olabilir onlar için.

g grubu

brezilya
sırbistan
isviçre
kamerun

bu grupta değişen tek şey kosta rika yerine kamerun gelmesi. çünkü 2018'de brezilya, isviçre ve sırbistan aynı gruptaydılar.

brezilya güle oynaya hiç zorlanmadan çıkar bu gruptan. vinicius jr , rodrygo gibi muazzam oyuncularıyla belki eski günlere dönemeyebilir ama yarı finali garanti bence. tite nin kimleri seçeceği daha belli olmadı ama umarım finali görecek bir oyuncu grubu belirler. en önemlisi de neymar ın bu kupada göstereceği performansı merak ediyorum. belki kalede sürpriz görebiliriz alisson yerine ederson la başlayabilir. vamos brasil!

sırbistan 90 dünya kupasındaki çeyrek finalden sonra katıldıkları her dünya kupasında gruplardan çıkamadılar. sırbistan sanki bana katılmış olmak için katılıyor gibi geliyor. hırvatistan gibi asla büyük hedefleri olmayan ama her an sürprize imza atacak diye beklerken bir türlü ses getiremedi turnuvalarda. gruptan çıkabileceklerini de pek düşünmüyorum ama mitrovic in gol ya da goller atacağını düşünüyorum.

isviçre dünya kupasının ilk zamanlarında çeyrek finaller görmüş ama son 30 yılda da gruplardan çıkamamış. isviçre'nin bu kez gruplardan çıkacağı düşüncesindeyim. üstüne üstlük çok iyi oyunculara da sahipler. sadece forvet hattında tam bir golcüleri yok. bu grupta da brezilya dışında zorlanabileceği takım bence kamerun olabilir. alp dağlarının esintisiyle eserler umarım.

kamerun en sevdiğim afrika takımı. roger milla ve eto'o gibi dünya yıldızı çıkarmış katıldığı dünya kupalarında da gruplardan çıkma başarısı gösterememiş ülke. kamerun'un teknik direktörü bizim de çok yakından bildiğimiz rigobert song. kamerun'da özellikle dikkat çekecek bir futbolcu var. o da ajaccio da oynayan 98 doğumlu defans oyuncusu oumar gonzalez. çocuk yetenekli ve istikrarlı bir oyuncu. eğer kendini gösterebilirse önümüzdeki yaz transfer yapabilir diye düşünüyorum. zaten türkiye'den de tanıdık isimler de var. n'koudou ve aboubakar. ayrıca forvetlerinde de lyon'da golleriyle fransa'da ses getiren toko ekambi var. kamerun bence gruptan çıkamasa da puan ya da puanlar alabilir.

h grubu

portekiz
gana
uruguay
güney kore

portekiz dünya kupalarında çok yukarıları göremese de euro 2016'yı kazandılar en azından. play-off'ta bizi eleyerek katılmaya hak kazandılar ve hemde çokta iyi oynamayarak. kaldı ki burak yılmaz eşeği o penaltıyı gole çevirse biz ne yapar eder kazanabilirdik bir şekilde. portekiz için çokta uzun uzadıya yazmayacağım. bu gruptan çok rahat çıkamayabilir. illaki takılacağı ya da puan kaybedeceği maçta olabilir. diğer ülkeler de portekiz kadar iyi. keza portekiz muhteşem oyunculara sahip bir takım ve takım olmayı başarabilirlerse çeyrek final görmeleri mümkün olabilir. buradaki asıl konu c.ronaldo'nun durumu ve turnuvadaki moral ve motivasyonu. çünkü sezona istediği gibi başlayamadı ve ayrılmak istedi ama görüştüğü kulüplerden de red yedi. benim tahminim cr7 turnuva öncesi bavulları toplatır hanıma. turnuva sonrası da manchester'ı terk eder. açıkcası devre arası gidebileceğini düşünüyorum. portekiz gruptan çıkar, son 16'daki rakibi de eler ve çeyrek final oynar. ötesini görebilir mi hep birlikte izleyip göreceğiz.

gana 2010'daki çeyrek final başarısıyla bayağı ses getirmişlerdi. gana da çok beğendiğim ve sevdiğim afrika ülkelerinden. gana deyince aklıma stephen appiah geliyor. gana'yı ele alacak olursak aslında bu gruptan çıkma ihtimalleri var düşükte olsa. gana'da leicester city de oynayan amartey ve southampton da oynayan mohamed salisu savunma gücü oldukça iyi olan 2 oyuncu var. orta sahada da arsenal in bel kemiklerinden thomas partey var. ayrıca ayew kardeşler de gana'nın medarı iftiharları. forvette ise cremonese nin genç yeteneği daha önce roma da attığı gollerle ses getirmiş 2003 doğumlu afena gyan var. ajax ın golcülerinden mohammed kudusu anlatmama gerek yok mutlaka transfer yapacaktır o da. illa ki dikkat çekecektir ve izlenecekler oyuncular listesine aldılar bile dev kulüpler. gana bu gruptan çıkmasına kesin gözüyle bakmıyorum ama sürpriz yaparak uruguay'ı saf dışı bırakabilir. futbol bu, her an her şey olabilir.

uruguay dünya kupasının ilk şampiyonu hatta kendi evinde şampiyon oldular. uruguay 2010'da yarı final oynayıp kaybettikten sonra 3. lük maçında yenilgi alınca 4. bitirdiler. 2018'de de çeyrek final gördüler. 70-80 yıl önceki uruguay'a küçükte olsa göz kırptılar. bu sene ne yapacaklar acaba? darwin nunez edinson cavani maxi gomez ve en önemli silahı luis suarez den oluşan forvet timiyle gelecekler katar'a. uruguay'ı bu grupta zorlayacak tek takım gana dır. gruptan da çıkar. uruguay'ın yine çeyrek finali rahat göreceğini düşünüyorum.

güney kore 1986'dan beri düzenli olarak katılıyorlar ve en büyük başarıları 2002'deki dünya 4. lüğü. kim min jae gibi muazzam bir defans ve heung min son gibi kaliteli hücum oyuncusu var kadroda. g. kore gruptan çıkacak potansiyel de değil ama puan alabilirler. dost ülkelerimizden olan güney kore'ye başarılar.

bu turnuvada herkes herkesi yenebilecek kapasitede 

ve artık eskisi gibi güçlü-güçsüz kavramı kalktı ortadan. çok büyük sürprizlerle karşılaşabiliriz ve bu kez şampiyon güney amerika kıtasından çıkacak gibi. favorilerim almanya ve arjantin. duygusal favorim de brezilya.