FUTBOL 11 Mayıs 2017
54,7b OKUNMA     833 PAYLAŞIM

Yıllar Geçse de Hiç Değişmeyen Bir Ritüel: Formsuz Golcü Sakalı

Sözlük'ün futboldan sorumlu yazarı ''ich'', futbolla ilgili yine güzel bir tespitte bulunmuş.

evet vardır böyle bir şey.. artık sakal ve bıyıgın ragbet görmedigi günümüz futbolunda dönem dönem özellikle ligimizde ortaya cıkar..

nice forvette görülür, sezona güzel bir berberde başlar futbolcu, imzayi atmıştır.. alta son model bmw cekilmiş, üst baş düzeltilmiştir.. artık sıra ahenkle dans eden saclara gelmiştir bunun icin randevu verilir gazeteden spor muhabirlerine önce saca girer berber, o sıra şampiyonluk sözü verilir, sakala gecildiginde ise sıra gol krallıgına gelir, önemsizdir takım gol atsın yeterdir..


haftalar ilerler gol orucu iyice kendini hissettirir, ilk haftalar şanssızlık daha sonraki haftalarda ugursuzluk, en sonunda da büyü yapıldıgına gider olay. işte burada devreye bu sakalı kesmeme girer. 

formsuz forvet sakalı yavaşca cıkmaya başlar, gol atılana kadar kesilmez sakal, penaltı olsun diye dua eder taraftarlar ama olmayınca olmaz işte. es kaza bir gol atana kadar sakallar kesilmez formsuz golcü sakalı yüzü gözü kapatır.


tanju colak gene böylesi bir dönemde gol atana kadar sakallarını kesmemiş, filhakika kankası rıdvan'ın sakalları ne kadar ahenkli ise tanju'nun sakalları bir o kadar uhu üzerine düşen kuş tüyü gibi durdugundan igrencten ziyade komik bir görüntü arz etmiştir..

hakan şükür de del piero modeli yaptıgı ve arabayla gol attıgı dönemlerde zaman zaman 7-8 hafta gol atamazdı, gol atana kadar da sakalları kesmemek icin inat yaptıgından robinson crusoe gibi takılmıştır sahada. hatta bir hafta fatih terim tarafından tanınmadıgı icin ilk 11 başlayamamı$tır maca...

hasan vezir fenerbahce günlerinde golleri atip atip köse şeklinde dolaşırken, galatasaray'la beraber gol atamamaya başlamış, gol atana kadar kesmeyecegim dedigi sakalları gün be gün uzayıp bir adaya düşsem yanıma mazhar fuat özkan'ı isterim diyen kazazede kıvamına gelmiştir..

o zaman ne tekmelik takmak şart oldugundan ne de hakemlerin coraplar dizlere kadar cekik olacak ultimatomu vermediginden hasan bir dönem yeşil sahalarda takası ile hamsi avlamaya calışan reisler gibi takılmıştır. sonra denizi bereketli diye karadeniz'e transfer olmuştur...