Baobab Yayınları'nın Her Yaştan Okuru Memnun Edecek Nitelikli Çizgi Romanları

Ülkemizde uzun süredir ana akım süper kahraman çizgi romanlarının haricinde, bağımsız diyebileceğimiz eserler yayınlayan kurumların eksikliği hissediliyordu. Neyse ki son yıllarda Flaneur, Karakarga ve Baobab gibi yayınevleri bu ihtiyaca cevap verdi. Bu içerikte Baobab'ınkilere odaklanacağız.
Baobab Yayınları'nın Her Yaştan Okuru Memnun Edecek Nitelikli Çizgi Romanları

çizgi roman söz konusu olduğunda favorim olan yayınevi. sahibi ve baobab'ın bastığı pek çok kitabın çevirmeni doğan şima harikulade işler yapıyor. zaten doğan bir çizgi roman hastası, öyle güzel eserler bulup çıkartıyor ki okuyunca insan hayran kalıyor. işlerine bayılıyorum. buradan çıkan çizgi romanlara başlamak isteyenler için sevdiklerime kısa kısa değineyim.

cahiller, karşılıklı bir aydınlanma hikayesi

şarap hayatımda önemli bir yer kaplıyor. hatta hayatımı şarap satarak kazanıyorum. eğer sizin de şaraba azıcık da olsa ilginiz varsa bu çizgi romana bayılacaksınız. o chenin blanc'ı bir gün içmek hayaliyle. detaylı yorumum için:


hariciye günlükleri

politika dünyasının, bürokrasinin ve siyasetin ne menem bir şey olduğunu şahane çizimlerle anlatan bu eser, hoş bir hiciv.

avare tanrı

hikayesi zaten mükemmel ve sürükleyici ancak öylesine göz alıcı ve parıltılı çizimleri var ki beni ilk vuran kısmı onlar oldu. modern çağda geçen ve mitolojik karakterle bezeli bu hikaye şarap tanrısı dionysos'a dokunduğu için yeri ayrı.

kaybolan o günler

bilim kurgu hikayelerine ve kitaplarına benim gibi tutkunsanız sizleri hemen içine alacak bir hikaye. bu eserin çizimleri de ayrıca övgüyü hak ediyor. bir ara sınırlı sayıda kalın kapaklı hali de piyasaya sürüldü. çok şıktı.

hartlepool maymunu

milliyetçilik denen o sığ ve geri kalmış düşünceyi öyle güzel yerden yere vuruyor ki şapka çıkartıyorum. zaman içerisinde daha iyiye doğru gitmemiz temennisiyle.

kurt

bir koyun çobanı ile kurdun arasındaki ilişki, çekişme ve gerilimi kullanarak insana ve doğaya dair güçlü mesajlar veren bu eser, sonundaki değerlendirme yazısıyla ağzımı açık bıraktı. şahane bir metin.

bütün ayazların ortasında

bu topraklardan çıkmış yetenekli yazar ve çizer ege avcı'nın bu hikayesi adeta bir nuri bilge ceylan filmi havasında. ayrıca kayra'nın aynı isimli rap albümünden serbest bir uyarlama. okuduktan sonra müziğe de kulak verin.

blankets / örtüler

dindar bir ailede büyümememe ve kardeşim olmamasına rağmen beni evimde hissettiren grafik roman. çocukluk, ilk aşk, kocaman dünyanın içinde küçücük olmak, küçücük bir dünyaya sığmak zorunda kalmak. o kadar karın içinde battaniye gibi iç ısıtan bir hikaye gerçekten de. okunmalı.