Çeşme Popülerliğinin Azalmasından Sonra Tatilcilerin Yeni Gözdesi Olmaya Aday Beldeler

Çeşme ve Alaçatı, 2010'ların en popüler tatil mekanları oldular. Daha önce de çeşitli yerlerin popüler olduktan sonra zirveden yavaş yavaş düştüğünü gördük. Peki Çeşme'den sonra popüler olmaya namzet hangi beldeler var?

ayvalık / cunda (balıkesir)

bence bodrum ve çeşme'den sonraki piyasa yer ayvalık olacak. belki de oldu. bence artık ayvalık'a gidilmez. yollar 34 ve 06 plakadan geçilmiyor. fiyatlar yavaş yavaş çeşme ayarına gelecek. bir iki ünlünün veya sosyal medya fenomeninin paylaşımına bakar. tiki beach club'lar da peşi sıra açıldı mı, patladı gitti.

ayvalık'tan kastım özellikle cunda. yani çeşme - alaçatı durumu bence ayvalık - cunda'ya doğru evrilecek.

kaş (antalya)

bütün hipster arkadaşlarım kaş’a gittikleri icin net kaş demekteyim. hep öyle olur zaten önce alternatif takılan kesim, bak kimse bilmiyor ben biliyorum diye takılır, meşhur eder. halk akın edince başka yerlere göç ederler. doğanın kanunu böyle.

demre (antalya)

şu ana kadar nasıl otellerle dolmamış, anlaması zor. sahili uzun, denizi güzel. noel baba kilisesi var, kaş'a yakın. tüm özellikler mevcut ama ne otel var ne adam akıllı, ne de yazlık.

urla (izmir)

urlanın şu son 5 yıldaki değişimini görseniz hayret edersiniz. kullanılmayan atıl durumda olan sahillere bile villa kentler yapıldı inanılmaz yatırımlarla. arsa fiyatları 1 senede 3 e katlandı belki bazı bölgelerinde daha da fazla. çok değil 2 3 sene sonra yanaşılmayacak derecede lüks olacak.

datça (muğla)

buradan sonra neresi olur derseniz maalesef datça. maalesef diyorum çünkü 20 yılım buralar da geçti, en bakir dönemlerine şahidim ve yavaş yavaş saçma sapan istekgram tayfası tarafından istila edilmesine üzülüyorum.

dikili (izmir)

denizi, havası- suyu, iklimi o kadar dengeli ve güzel ki, insanın aklındaki tüm saçma sapan dertleri, kaygıları unutturuveriyor izmir'in bu güzel ilçesi.

yalnız iç anadolu'dan ulaşması çoooook çetrefilli. 12 saat otobüs yolculuğu mu olur ayol? kuyruk sokumu acısını bilen bilir ama dikili'ye değer...

karaburun (izmir)

kuşadası, antalya, bodrum ve çeşme gibi yerler ulaşımı nispeten kolay yerler. çeşme’den örnek verirsek ülkenin en büyük havalimanlarından birine 45 dk mesafede ve şehire 6 şeritli otobanla bağlanmış.

önümüzdeki 6 ay içerisinde istanbul-izmir otobanın biteceğini de düşünürsek izmir yarımadası üzerinde otoban bağlantısı olan karaburun gibi yerlerin ünlenmesi kaçınılmaz.

bozcaada (çanakkale)

şundan bi 10 sene önce pek bir numarası olmayan iddiasız bir yerken geçen sene müthiş bir ivme yakaladığını fark etmiş ve çok beğenmiştim hatta bu sene burayı güzel haliyle son görüşümüz olabilir patlar burası demiştim. gercekten de "pff ne bozcaadası yhaaa" diyen bir sürü insanın bu sene gidip instada paylaştığına şahit oldum. hazırlanın bozcaada sevdalıları, istanbullular adanın ağzına sıçmaya geliyor, yeni trend burası olabilir.

sığacık (izmir)

mis gibi koyları olan küçük kasaba. mavinin canlılığı, güneşin parlaklığıyla birleşince geç keşfettiğine pişman oluyor insan. bu mevsimde suyu epey soğuk olsa da kafa dinlemek, sevgilinizle/eşinizle başbaşa kalmak için ideal sakinlikte bir yer olduğu kesin. insanda, gözünü kapatıp huzuru ararken bir yandan gözünü açıp daha çok bakmalıyım hissi uyandırıyor.

son bir yorum

5 yıldızlı otellerden butik otellere geçiş hızlanacak. bodrum'da ya da çeşme'de eller havaya devam edecek, kaş'ta ya da marmaris'te hoppa cuppa devam edecek. çok büyük ihtimalle de böyle merkezi eğlence merkezleri oluşmayacak, en azından kısa vadede. yazlıkçılar ayvalık taraflarına devam edecekler ama assos-babakale arasında yazlıklar artacak. bu arada bozcaada'nın kapasitesi dolacak, gökçeada yeni çekim merkezi olacak. gizli kahraman ise selimiye-bozburun arası olacak. özellikle bozburun tarafında butik otellerin sayısı çok artacak. datça ve didim taraflarında da karışık bir yükseliş olacak. kuşadası'nın da kısa vadede bir atılım yapması muhtemeldir.

ama yeni bir bodrum ya da yeni bir çeşme olmayacak.

Bu içerik de ilginizi çekebilir