Hindistan'da Haramiliği Yaşam Biçimi Edinen Cani Topluluk: Thuggee

1350'li yıllardan 1830'lu yıllara kadar Hindistan'da faaliyet gösteren Thuggee topluluğuna dair bilinmesi gerekenler.
Hindistan'da Haramiliği Yaşam Biçimi Edinen Cani Topluluk: Thuggee

thuggee topluluğu, ingiliz dilindeki thug kelimesinin isim babasıdır. "aldatan", "kandıran" anlamındaki "thag" kökünden gelmektedir.

hindistan'da kervanlara yolcu kılığında sızıp diğer yolcuların güvenini kazandıktan sonra uygun bir fırsatını bulduklarında ıssız bir mekanda onları katleden bu şahıslar genelde kurbanlarını bellerinde taşıdıkları kuşakları ile boğmayı tercihe etmişlerdi. kurbanlarını soyduktan sonra ise cesetlerini gizleyip yeni hedeflerini aramaya koyuluyorlardı.


kendi tarihlerini müslüman kabilelere dayandırsalar da daha sonra aralarına hindular da karışmış ve zamanla tanrıça kali'nin takipçileri oldukları iddiasını üstlenmişlerdir. gizli bir tarikat biçiminde işleyen organizasyonlarına dahil olmak ancak bir thuggee'nin çocuğu olmak, çocuk yaşta kaçırılmak, bir gurunun yanında yetiştirilmek veya referans ile mümkündü.


tarihi kaynaklardan takip edilebilen kökenleri 1350'li yıllara dayanan topluluk 1830'lu yıllara kadar varlığını devam ettirmiş olsa da ingilizlerin yoğun çabası sonucu kökleri kazınmıştır.

yok edilene kadar 2 milyondan fazla kişiyi katlettiği söylenen örgütünün bilinen en tehlikeli lideri behram, asıldığında 931 cinayetten suçlu bulunmuştu.

Thug Behram (Sağdan üçüncü)

wikipedia sayfası