İnsanların Fiziksel ve Anatomik Olarak Aslında Kusursuz Olmadığını Kanıtlayacak Nitelikte Kusurlar

Fiziksel ve anatomik olarak aslında bahsedildiği kadar da kusursuz olmadığımızı kanıtlar nitelikteki birkaç kusurumuz.

kusursuz yaratıldığımıza ve haliyle bilinçli tasarıma inanan insanların, tasarımı yapan şahıs/kurum/kuruluş'un bilinçsiz olduğunu düşünmelerini gerektirir. "bu mükemmel kusurlar tesadüf olabilir mi" diyecekseniz çok okumasanız da olur hoş.

* insanın gırtlak yapısı hatalı. yemek ve solunum yollarının bu şekilde kesişmesi, ve gırtlağın olması gerekenden yukarda oluşu büyük bir anatomik kusuru. yemek yerken boğulmaya bu kadar müsait kaç tane canlı vardır ben şahsen merak ediyorum.


Sık sık duyduğumuz, boğazına bir şey kaçan insanlar da bu sebepten ötürü hayatını kaybediyor.






* insan vücudunda bağırsakların yapısı, ayakta dik olarak yürüyen bir canlıdan daha ziyade dört ayağı üstünde giden bir canlınınkine uygun. bağırsakların vücutta bu şekilde durması, iç organlara yapılan baskıyı düzensizleştiriyor, birçok bağırsak problemi de bundan kaynaklanır.




* kadınlarda pelvis aralığı olması gerekenden çok daha dar. doğum yaparken diğer canlılar insan kadar zorlanmıyor ya da acı çekmiyor. tabi modernliğin getirdiği şeylerden oluşuyor bir kısmı -mesela artık çömelerek doğum yapmıyoruz- ama yine de dışardan yardım almadan gerçekleşmeyecek doğumların sayısı da çok fazla.

* kadın fizyolojisinde, anüs, vajina ve idrar yolu ağzı birbirine çok yakın. haliyle enfeksiyon oluşumu kolaylaşıyor.


* 20 yaş dişi insan çenesine uygun değil. faydası olmadığı gibi, abseden tutun çene deformasyonuna kadar birçok sorun açıyorlar. (hatta açtılar bile anasını satayım) insanın eski dönemlerinden hatıra sıkıntıdan başka bir şey vermeyen artıkları...



* insan bileği ve insan ayağı iki ayağı üstünde yürümesi gereken bir canlı için fazla zayıf. insan ayağının kemere benzeyen yapısı, bileğe fazla yük bindirdiği gibi yürüme esnasında da ayağı en az zedeleyebilecek şekilde gelişmemiş. diz kapağı da kendi kendine deforme olmaya oldukça uygun.

* sinüslerin yapısı enfeksiyonu kolaylaştırdığı gibi, bölgedeki kılcal damarların işlevlerini yerine getirememesiyle beraber sinirlerin hasar görmesine, ve enfeksiyonun en sonunda beyne sıçramasına da müsait.

* apandis, aksi ne kadar savunulursa savunulsun, gerekli bir organ değil. zamanında gerekli olmuş olsa da, şu anki potansiyel zararı, sağlayabileceği herhangi bir faydadan çok daha fazla.

filaaan falaaan... daha bin tane vardır heralde.