Kaş Piercing'i Yaptıracaklara Önemli Tavsiyeler

Kaş piercing delimi yaptırırken ve işlemden sonra dikkat edilmesi gereken şeyler bir tavsiye yazısıyla burada.
Kaş Piercing'i Yaptıracaklara Önemli Tavsiyeler
iStock


kaş piercinginin iyileşme süresi 6-8 haftadır. devamlı oynamadığınız, temiz tutuğunuz, iyi baktığınız sürece kolay iyileşirler. enfeksiyon olduğunu deliğin ucunda içi su dolu sivilcemsi bir kabarcık oluşmasıyla anlarsınız, tuzlu su kompresyonuyla, küçük bir shot bardağını ılık tuzlu suyla doldurup piercinginize dayarsanız enfeksiyondan kurtulursunuz (bu yöntem her piercing için geçerlidir, tuzlu su her daim yardımcı olur. mesela, dilinizdeki piercing için ağzınızda tuzlu suyu tutmanız iyi gelir, kulağınıza mesela conch yaptırdıysanız shot bardağından ziyade kase kullanmanız gerekir falan). 

tabancadan ziyade iğneyle, yani piercing yöntemiyle delinmesi daha iyi sonuçlar verir, herhangi bir komplikasyon olma riskini azaltır (tabi delen kişinin tecrübesi de önemlidir). iğneyle deldirirken, piercer bir eliyle deriyi sıkıştırır ve siz nefes verirken deler, ya da cımbızımsı bir aletle deriyi sıkıştırır ve siz nefes verirken öyle deler.

piercing yapıldıktan sonra etrafı bir miktar şişer. eğer daha hassas bir bünyeye sahipseniz, başkalarına oranla daha çok şişer. kimilerinde morarma, kanama da görülebilir, hatta ender rastlansa da gözünüzün etrafı da morarabilir. bütün bunlar o sırada çeşitli sebeplerle aldığınız ilaçlara, bünyenize, kadınsanız regl döneminize, yahut vücudunuzun başka bir sebepten vereceği tepkiye bakar. bölgeye buz koymak (piercinginizle çok oynaşmadan), yatarken kafayı daha yüksekte tutmak (fazladan yastık kullanarak mesela), hafif bir antienflamatuar almak bu dönemi atlatmanıza yardımcı olur. alkol, stimülant, aspirin, tylenol gibi şeyler ise tavsiye edilmez.

birkaç sene içinde hemen hemen tüm kaş piercingleri vücuttan atılır. çoğu kimsede bu ikinci seneden sonra olur, ancak yine bünyeye göre birkaç aydan beş altı yıla kadar değişir. eğer daha uzun süre kalmasını istiyorsanız, fazla oynamayın, yırtılmasına engel olun, enfeksiyon kaptırmayın, peroksit gibi maddelerle değil, yumuşak sabunla temizleyin. piercinginizin kalınlığı da önemli, mesla 16g'den ince piercing takmak ömrünü kısaltır, fazla ağır ve fazla sıkı piercingler de aynı şekilde. vücut piercingi atarken, piercing yavaş yavaş cildin yüzeyine yaklaşır. yüzeye çok yaklaştığında hem görünüşü bozulur, hem de o bölge çok hassaslaşır. bu duruma geldiğinde piercingi çıkarmanız tavsiye edilir, çıkarmayıp da ne hali varsa görsün demek pek hoş sonuçlara yol açmaz. eğer vücudunuz piercingi attıktan sonra siz hala aynı yerde piercingizi istiyorsanız, birkaç ay içinde tekrar aynı noktaya piercing yaptırabilirsiniz.

düz barbell'e kıyasla, halka veya curved barbell tercih edilmelidir. bu iki seçenek daha fazla deri tabakasının altından geçtiği için daha uzun ömürlü olur. bana sorarsanız curved barbell zaten en güzel duranıdır.

Dövme Yaptırırken Dikkat Edilecek Hususlar