Kedi ile Uçak Yolculuğu Yapacaklara Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler

Daha önce kedileriyle defalarca uçak yolculuğu yapmış bir Ekşi Sözlük yazarı, kedisiyle uçacaklara birtakım tavsiyelerde bulunmuş.
Kedi ile Uçak Yolculuğu Yapacaklara Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler

çekilin, işin uzmanı geldi! kedi oğullarımla onlarca kez uçak yolculuğu yaptım. neredeyse tüm firmalarla.

- öncelikle, kedi çocuğun karnesi mutlaka yanınızda olmalı. havaalanında çıkacak bir sorun için önlem olarak mutlaka veteriner hekimden ''uçmasında bir sorun yoktur'' gibi bir dilekçe istemelisiniz ve kaşesini basmalı. (şart değil ama hayat kurtarır, tecrübe ile sabit.)

- kedi için havayolunun müşteri hizmetlerini önceden arayıp rezervasyon yapmalısınız yoksa almazlar. çünkü bir uçağa en fazla 2 kedi alınıyor. (ben uçak biletini almadan önce arayıp kedimi alacak mısınız, ona göre bilet alıcam haaa tarzında bir konuşma yapıyorum genelde.)

- kedi, taşıma çantası (box) ile beraber en fazla 8 kg olmalı. (kilo kontrol önemli.)

- yer hostesleri aşıdan falan anlamıyor. en önemlisi 6 ay içinde yapılmış kuduz aşısı. bu olmazsa olmaz. kuduz şart. benden 1 uçuşta iç-dış parazit istediler. karneye işletmemiştim. veterinerimizi aradım, o an -aşıları tam gibisinden- bir yazı yazdı ve whatsapp'tan fotosunu gönderdi, kabul ettiler. 

- bir kere de yıllardır yolculuk yaptığım taşıma çantasını beğenmedi thy. yönetmelik değişmiş, bez taşıma çantası şartı gelmiş . ben önceden rezervasyon yaptığımda böyle bir bilgi yoktu. havaalanında eşek yüküyle o paraya taşıma çantası aldım. thy'ye twitter'dan bombalama yaptım. çantanın parasını geri ödediler. bedavaya geldi.


- ne olursa olsun kendinizden ve kedinizden emin olun. oradakiler hayvanlar hakkında bir şey bilmiyor. hatta birçoğu karneye bakmayı bile bilmiyor. ilk kez uçtuğunuzu belli etmeyin. çömez muamelesi yapmasınlar. bir sorun olursa çözüm odaklı olun ve mutlaka kuduz aşısı yaptırın. (son 6 ay içinde olmuş olmalı.)

- mutlaka ama mutlaka çnceden kedinin biletini alın. biletin ödemesini havaalanında yapacaksınız.

- bu arada bir insan, bir evcil hayvan taşıyabiliyor. ben de iki kedi var. ikinci kediyi annemle falan taşıdım. yoksa mümkün değil. sürekli uçuş yapıyorsanız ikinci kediyi alırken düşünün; çok zor, ben bu sebepten tayin istedim hahahahah.

- kedicik son 8 saat falan bir şey yemesin, su içmesin

- havaalanında çişi gelirse (ki benim bir keresinde 12 saat rötarım olmuştu ) hemen tuvalete gidip peçeteleri parçalayın ve patileriyle kazma hareketi yaptırın. çok sıkışmışsa yapar, hayvan da rahatlar . ev kedisi toprağı tanımaz, tanısa da havaalanında toprak olmaz :)

- kedi rezervasyonunuz varsa online check in yapamazsınız. çünkü önce kedinin kaydı yapılacak havaalanında. sonra bu check in niye olmuyor diye kafayı yemeyin. (ben yemiştim de.)

- kediniz kabinde çantasından çıkamaz. kucakta gidemez. ayağınızın altına koymanızı isteyecekler. bu sebeple check in yapılırken yanında boş koltuk olan bir koltuk rica ederseniz yardımcı olabilirler. kediyi de koltuğa oturtursunuz.

- kediden rahatsız olan yolcu yanınızda oturabilir. ''hanım hanım, onun da bileti var!!!!'' diye çemkirebilirsiniz.

kedinize ve sizlere iyi yolculuklar dilerim <3