Kurabiye ve Pastaları Süslemek İçin Kullanılan Karışım: Royal Icing (Glazür)

Yaptığınız tatlıları en doğru şekilde süslemenize yardımcı olacak, harika bir karışım olan royal icing nasıl yapılır? Bütün tatlılar için royal icing kıvamı aynı mıdır, gelin bir bakalım.
Kurabiye ve Pastaları Süslemek İçin Kullanılan Karışım: Royal Icing (Glazür)

royal icing; ilk olarak "modern pastaların annesi" olarak nitelendirilen elizabeth raffald tarafından hazırlanmış ve "the experienced english housekeeper" adlı kitabında ilk kez bahsedilmiştir. sonraki süreçte kraliyet ailesinin düğün pastalarının vazgeçilmezi olmuş ve günümüze kadar gelmiştir.


royal icing; kurabiyelerde, keklerde, pastalarda pek çok farklı kullanıma sahiptir. temelde 3 malzemeden oluşmaktadır: yumurta akı, limon (vanilya özü de kullanılır) ve pudra şekeri.

evde royal icing yapmak isteyenleriniz olabilir, hazırsanız tarifi veriyorum.

malzemeler

- 3 yumurta
- 450 g pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya özü

hazırlanışı

ilk başta yumurtanın beyazıyla sarısını birbirinden ayırın ve karıştıracağınız kabın içerisine alın. daha sonra mikser yardımıyla yumurtanın beyazı köpürene kadar karıştırın. yumurtanın beyazı köpürdükten sonra kaba pudra şekerinizi azar azar eklemeye başlayın ve o sırada karıştırmaya devam edin. kabınızın kenarlarında eğer pudra şereki kaldıysa mikserinizi durdurup bir spatula yardımıyla onları karışımınıza dahil edin. mikserinizi karıştırmadan önce vanilya özünü (limon özü de kullanabilirsiniz) de eklemeyi unutmayın. ara ara karışımınızı kontrol edin, sert ve parlak bir kıvam aldığında karıştırma işlemini durdurabilirsiniz. 


eğer pasta ve kurabiyelerinizi renkli kremalarla süslemek istiyorsanız gıda boyası kullanarak renklendirebilirsiniz. ancak bu işlemi yaparken royal icing'in içinde bulunduğu kabın üzerini kapatmayı unutmayın, çünkü hava ile temas ettiğinde hemen kuruyabiliyor. bu işlemleri yaptıktan sonra royal icing'iniz hazır, süslemeye başlayabilirsiniz.


royal icing, kullanım alanına göre kıvam farklılığı göstermektedir

örneğin; bir gingerbread house (zencefilli kurabiye ev) yapmak için ihtiyacınız olan royal icing tutkal görevi görmelidir ve viskozitesi çok yüksek olmalıdır. bu doğrultuda yapıştırma amaçlı ya da pastaların üzerini süslemek için yapılacak figürlerdeki kıvam, buttercream (pasta kreması) kıvamına en yakın olmalıdır. çok hızlı kuruyan, sert ve dayanıklı.


bundan sonraki kıvamlar ise yüksek viskoziteli royal icing üzerine su eklenerek elde edilmektedir. örneğin, kurabiyelerinizin üzerine şeritler çizeceksiniz ya da pastalarınızın üzerine birtakım şeritlerden oluşan süslemeler yapacaksınız bu orta kıvamda bir royal icing ihtiyacını doğurmaktadır.


son kıvam ise viskozitesi en düşük olandır. bu kıvam ise en çok doldurmalarda kullanılır. örneğin, kurabiyenizin ya da pastanızın kenarlarına orta viskoziteli şeritler çektiniz ve sonrasında ortasındaki tüm alanı royal icing ile doldurmak istiyorsanız bu kıvama ihtiyacınız olmaktadır.


kıvam testleri için ise saniye kuralları kullanılmaktadır. bunu da hazırladığınız royal icing, kabın içinde iken ortadan çizgi çektiğinizde o çizginin kapanma süresi istediğiniz kıvamı elde etme konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

- viskozitesi en yüksek royal icing: 25 saniye beklendi ve çizgi hala kapanmadı ise istenen yoğun kıvama sahip bir royal icing elde edilmiş demektir.

- orta viskoziteye sahip royal icing : 12-20 saniye.

- viskozitesi en düşük royal icing: 5-8 saniye.