Kursa Gitmeden İngilizce Öğrenmek İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Tavsiyeler

Ekşi Sözlük yazarları kendi deneyimlerinden yola çıkarak kursa gitmeden İngilizce öğrenmek isteyenler için işe yarar birtakım tavsiyelerde bulunmuş.
Kursa Gitmeden İngilizce Öğrenmek İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Tavsiyeler
iStock


tavsiye 1

engvid.com en sağlam kurstan daha iyi öğretir. tıpkı kursa gidiyormuş gibi otur evde belirli saatini aksatmadan buradaki videolara ver. binlerce lira cebinde kalsın vaktin hoşa gitmesin.

tavsiye 2

english grammer'in use kitabı tavsiyemdir. internette bol bol pdf'si mevcut.

tavsiye 3

manythings.org sitesinde listening yaz, bol bol dinleme yap. kelimeleri türkçe anlamından ziyade ingilizce eş anlam ve zıt anlamları ile öğrenmeye çalış. ve en önemlisi bol bol oku. kelimeleri bir bağlam içinde öğrenmeye çalış. collocation list pdf dersen o şekilde çıkan kelimeler daha akılda kalıcı olur.

en önemlisi ise soru sormayı öğren wh questions dediğimiz kalıplarla bir konu konuşulduğunda onunla ilgili ne tür sorular sorabilir ve muhabbeti genişletebilirsin diye düşün ve ona göre çalışma yap. kolay gelsin.

tavsiye 4

akademik bir amaç için değilse, cambly diye -ücretli- bir uygulama var, native speakerlarla konuşuyorsunuz ve oldukça etkili olduğu söyleniyor, konuşturuyor.

tavsiye 5

benim de önerim, grameri ve kelimeleri tek başına halledebilirsin ama konuşma pratiği de şart. native speaker olup skype üzerinden konuşma dersleri veren insanlar var, amerika'dan ders veren biri vardı, saatini 15 dolardan veriyordu birkaç yıl önce. şimdi nasıl bilmiyorum ama araştırırsan uygun fiyatlı olanları bulabilirsin. eğer yurt dışına çıkma imkanın yoksa, haftada bir bile olsa böyle bir şey yapman çok işine yarayacaktır. ama tabii bunun için tl'nin biraz değer kazanmasını beklemen daha iyi olabilir :p good luck!

tavsiye 6

https://medium.com/

https://www.examenglish.com/index.html 

bol bol elemantry seviyesinde kitap okumanı tavsiye ederim. kolay gelsin.

tavsiye 7

kurs tuzağına düşmek istemedim ve ingilizceye sıfırdan başlamıştım. başlayalı bir sene oldu ve şu an b2 seviyesinin başındayım. yanılmıyorsam cambridge'in bir araştırması vardı ingilizce için. b2 seviyesine gelebilmek için 600 küsür saat etkili ve aktif, verimli çalışma gerekiyormuş. sebat gösterirseniz 1/1.5 yıl içinde gayet iyi bir seviyeye gelmeniz mümkün.bol bol dinlemenizi, okumanızı ve en önemlisi de arada iki lafın belini kırabileceğiniz bir arkadaş edinmenizi tavsiye ediyorum ben, naçizane.

tavsiye 8

youtube'da ingilizce konu anlatımı - özer kiraz diye bi kanal var. çok iyi. grameri ordan öğrenebilirsiniz.


tavsiye 9

evet kursa gitmeden ingilizce öğrenmek mümkündür. ama bu kitaptan çalışıp alıştırma çözerek olmaz. çat pat bildiğiniz ingilizce ile kafa göz yararak da olsa internetten yabancılarla konuşun. ben world of warcraft oynayarak öğrendim. sadece dinleyin ve konuşun. nota bilmeden enstrüman çalmak gibi. en çabuk bu şekilde öğrenirsiniz. şunu da söyleyeyim çok fazla vakit ayırmanız gerekiyor ve buna rağmen semi-fluent konuşabilmek için en az 2-3 sene geçmesi lazım. nasıl bir süreçten geçtiğim hakkında bilginiz olması için:


tavsiye 10

fono yayınlarını tavsiye ederim. ayrıca mutlaka 1 yıllık planın olsun. konu planı yap. her konuşulan cümleyi ingilizceye çevirmeye çalış. yani yapabildiğin kadar. stressiz bir kafa varsa bu iş bir yılda tamamdır.

tavsiye 11

lingualeo güzel bir kaynak var. kaynaklar kısmında ted konuşmaları var ilgi alanlarına göre videoları seçip izleyebilirsin. ilgi alanlarınla ilgili şeyleri takip ederken pek sıkılmıyor insan birde effortless english podcastleri var internette bulabilirsin işe yarıyor şuan için konuşmaları çok büyük anlam kayıpları yaşamadan anlayabiliyorum konuşma da pratik imkanı olmadığı için ne seviyedeyim pek bir bilgim yok ama birde toefl ielts gibi sınavlara girmeyi düşünüyorsan notefull'dan kendine uygun bir paket alabilirsin sınavla ilgili güzel ipuçları veriyorlar.

tavsiye 12

gramer için kasmaya gerek yok, öğrensek iyi ama konuşurken herkes birbirini gramersiz de anlıyor. 

1. yabancı arkadaş edinebilirsiniz, eskilerin dediği mektup arkadaşı şimdi sosyal medya üzerinden çok rahat bulabilirsiniz.

2. asıl dili ingilizce olan dizileri ingilizce alt yazı ile izlerseniz, durdurup durdurup tekrar edince gerçekten çok faydası oluyor, en azından bende etmişti. 

3. internetten gazete dergi vb okuyabilirsiniz.

4. ingilizce şarkı dinlemek-orada baya bir kelimeyi yutuyorlar yuvarlıyorlar, onları anlamaya başlarsanız doğru yoldasınız- :) ayrıca şarkı sözlerini açıp kendi kendinize söyleyebilirsiniz. hem dil aşinalığı hem kulak, hem de çevirilerinden kelime öğrenebilirsiniz. 

ingilizce çok işitsel bir dil ve maalesef sadece yazarak okuyarak öğrenilmiyor. pes de etmeyin. yapay zeka bir noktaya geldiğinde artık dil bilmenin de bir anlamı kalmayacak ama en azından ingilizce her türlü şart.

tavsiye 13

3-5 yaş çocuk programları seyredin. tane tane konuşuyorlar. mesela


tavsiye 14

ingilizceyi kullanmanız lazım. yani, her gün, kendiniz de bir şey yazmaya/konuşmaya çabalamalısınız; pasif olarak okumak ve dinlemek bir yere kadar ilerletir. ama bu, bir iş olmasın. zevkli hale getirmeye çalışın. mesela ben harry potter'ı çok sevdiğim için text-based rpg sitesine üye olmuştum ve her gün ya bir post ben yazdım, ya da günlük konuşmada kullanımları diğer insanların yazdıklarından gördüm. tabii ki ilk yazdığım şeylerle şimdikiler arasında dağlar kadar fark var. öğrenebilirsiniz, sınırsız kaynak var. bir de hangi telaffuzu kapmak istediğinize (amerikan vs. ingiliz vs. avustralya) şimdiden karar verin ve o kanalları, bir şey anlamasanız bile izleyin :) safkan ingilizlere ve amerikalılara taş çıkartan türklerle tanıştım, hepsi de sadece televizyondan dinleyerek kapmıştı.

tavsiye 15

şevkinizi kırmayın. kuantum fiziği öğrenmeye çalışmıyorsun. ingilizceyi küçük çocuklar oyun oynayarak öğreniyor artık. kasmadan, umutsuzluğa kapılmadan ve olumsuz insanları dinlemeden. şahsi 1-2 tavsiye vereyim. mümkün olduğunca twitter'da ingilizce twit atan haber hesaplarını takip et. anlamasan bile takip et emin ol faydasını göreceksin. bir de evde çalışmaya ek olarak pratiğe dökmek için grameri bitirdikten sonra bir ingilizce kursunun speaking kursuna git. daha faydalı olur

tavsiye 16

almanca seviyesi c1 olan birisi olarak tavsiyem şudur; kendine en az 5 tane arkadaş bul sosyal ortamdan. bunlardan en az 2’si kesinlikle ana dil seviyesinde ingilizce konuşan kişiler olsun. ingiliz olması şart değil. kalan 3'ü de ingilizcesini geliştirmek isteyen ama senden en azından bir tık üstte olan kişiler olsun. ve bunlarla her gün konuşmaya çalış. bunu bu şekilde 5 ay yap. 5 ay sonra burada siyaset veya futbol tartışabiliriz seninle ingilizce olarak. hiç şüphen olmasın.

tavsiye 17

ben de kursa gitmeden ingilizceyi öğrendim, şimdi toefl'a hazırlanıyorum. yapamazsın diyenler (dııııııtt +18) yesin. öğrenmek için en önemli şey konuşma pratiği, bunun için cambly.com'u önerebilirim

Bu içerikler de ilginizi çekebilir