Son Dönemin Popüler Deyimi Mezuna Kalmak Ne Demek?

Üniversite sınavında puanı istediği bölüme yetmeyen, bir sonraki sene sınava tekrar girmeyi planlayan adaylar mezuna kalmak deyimini kullanıyorlar. İlk duyulduğu anda kulak tırmalayan bu deyim nereden çıktı ve ne anlama geliyor tam olarak?
Son Dönemin Popüler Deyimi Mezuna Kalmak Ne Demek?

Mezuna kalmak nedir?

halen lise son sınıfta okurken hafta sonları diğer lise son sınıflarla beraber dershaneye giderek sınava hazırlanan gençlik, sınavı kazanamayınca veya istediği puanı alamayınca tekrar denemek için bu sefer mezun olan öğrencilerle beraber hafta içi gurubunda dershaneye devam eder ya, işte buna "mezuna kalmak"denirdi. yani mezunlar sınıfında dershaneye devam etmek anlamında.

Neden "kazanamadım" yerine mezuna kalmak?

zamanında ailesini "yaz okulunu kazandım" diyerek kekleyen birine dair şehir efsanesi duymuştum.

geçen yıllarda havuz medyası ve hükümet, zam kelimesi yerine " güncelleme " kelimesini kullanmaya başlamışlardı, 80 ve 90'lı yıllarda zamlardan beli bükülen halkı algı oyunlarıyla sessiz tutmak için güzel bir yoldu, zam yine vardı lakin kavram değişmişti, tüm ülke bu numarayı yedi.

şimdi de mezuna kalmak diye bir şey çıktı; tamamen olayı yumuşatmak, insanları alıştırmak, kavramın sertliğini ekarte etmek için ortaya çıkmış bir kalıp.

istediğim yer olmadığı için mezuna kaldım demek aslında şu anlama gelmekte: "kazanamadım ". yeni nesil çakal, mezuna kaldım cümle yapısı olarak olumlu, kazanamadım ise olumsuz. verilecek tepkileri azaltıyorlar.

En İyi Kampüse Sahip Üniversiteler