Squid Game'de Yarışmacılara Verilen Numaraların Anlamlarını Açıklayan Teori

456, 67, 218 ve 1... Squid Game'de başrollerin taşıdığı bu numaralar öylesine mi verildi yoksa bir anlamı var mı? Bu konuda bir teori var.
Squid Game'de Yarışmacılara Verilen Numaraların Anlamlarını Açıklayan Teori

oyunu oynayanların üzerlerindeki sayıların bir anlamı var. 

okültizmin bir dalı olan nümerolojiye göre 456 numara, melek anlamına gelmektedir. bu numarayı taşıyan iyi kalpli seong gi-hun buna tıpatıp neredeyse uymakta. yaşlı adama hile yaptığında burada bir zamanlar baş melek olan kovulmuş şeytan'a gönderme yapılmaktadır; iyilikten sapıp yoldan çıkan bir melek alegorisi tasvir edilmektedir. 


kang sae-byeok, 67 numarayı taşıyordu. her zaman aileyi ilk sıraya koyan kişi anlamındadır. 67'nin odak noktası ailesidir. idealizmi, koruyuculuğu ve güveni temsil eder.


cho sang-woo, 218 numarasını taşıyordu. yalnızlık, bağımsızlık, kendi kendine yeterlilik ve organizatörlük gibi özelliklere eğilimlidir. 218 numarası, kendi kaderini tayin edip inisiyatif alan kişiliktedir. ve bir şeyler yapmanın daima yeni yollarını keşfeder.


oh il-nam, 1 rakamını taşıyordu. 1, var olan her şeyin temelini temsil eder. var olan her şey ondan olmuştur ve yine ona dönecektir. bu perspektiften baktığımızda, 1 rakamı tanrısal enerjiyi temsil ettiğini söyleyebiliriz.


bunların dışında, yeşil eşofman ve beyaz spor ayakkabı giyen squid game yarışmacıları gibi giyinmek isteyenler hayranlar, variety'ye göre beyaz slip-on vans satışlarını %7,800 artırdı. bunda cadılar bayramının yaklaşmasını -31 ekim- da göz önünde bulundurmak lazım. dizi sadece ülkemizde değil, dünya çapında büyük bir yankı uyandırmış gibi gözüküyor. buna benzer bir ticari patlamayı da ''the queen's gambit'' dizisinde yaşamıştık. ayrıca, abu dabi'de gerçek squid game yarışması düzenleniyormuş. dünyanın squid game çılgınlığı had safhadaydı. 

bir de uykusuz dergisi şöyle bir şey paylaşmış:


dizinin çok benzediğini ya da ilham aldığını düşündüğüm diğer yapımları da ekleyelim:

(bkz: cube)
(bkz: the running man)
(bkz: kamisama no iu tôri)
(bkz: tron)
(bkz: the game)
(bkz: the hunger games)


squid game, alışılmışın dışında, cüretkâr ve aykırı diliyle seyirciyi adeta ekrana gömüyor. acımasızlığıyla nefessiz ve soluksuz bırakıyor. 6. bölüm dizinin en sevdiğim bölümüydü. adeta bir hayat dersiydi. böyle bir şeyi deneyimlediğim için ufkum genişledi. squid game, her ne kadar orijinal ya da özgün bir yapım olmasa da seyirciye pek çok şey vaat ediyor. bunu da oldukça acımasız ve sadist bir dille anlatıyor. elbette kusurları var; yok değil. fakat kusurları dizinin geneline baktığımızda gözümüze açıkçası çok batmıyor. kendi nazarımda netflix'in -mike flanagan- başyapıtı olan ''the haunting of hill house'' dizisinden sonraki en iyi işlerinden bir tanesiydi.

"insanlara güvenilir oldukları için güvenmezsin. yaslanacak başka bir şeyin olmadığı için güvenirsin."