The Trial of the Chicago 7 Filminin Karakterleri Davadan Sonra Neler Yaşadı?

Yeni Netflix filmi The Trial of the Chicago 7'da yer alan karakterler, davadan sonra neler yaşadı gerçek hayatlarında? Bir bakalım.
The Trial of the Chicago 7 Filminin Karakterleri Davadan Sonra Neler Yaşadı?

tek bir dakika sıkılmadan izleten, güzel konu ve iyi kurguya sahip film.
filmin sonunda bu yedili + bobby'e neler oldu daha detaylı görmek isterdim. o yüzden biraz baktım kim sonrasında neler yapmış, enteresan hikayeler var zira.

abbie hoffman (sacha baron cohen)

dava öncesi yaşamıyla en uyumlu şekilde yaşayan, kendini bozmayan tek kişi diyebiliriz. dava sonrası da birçok protesto vb. işlere odaklanmış. wall street'te bir binanın üzerinde gerçek ve sahte dolarları boca etmek gibi işlere imza atmış. "steal this book" diye çok satan bir kitap yazdıktan sonra, kokain satmaktan suçlanıp kaçak şekilde uzun süre geçirmiş. bu süre zarfında plastik cerrahi operasyon ile yüzünü değiştirip ismini de "barry freed" olarak değiştirmiş. 80'lerde yine protest şekilde takılsa da, dönemin gençliğinin apolitik olması, kendisinin bipolar bozukluk'tan muzdarip olması vb. sebeplerle 1986'da intihar etmiş. öldüğünde fbi'ın kendisi ile ilgili hazırladığı dosya 13000 sayfadan uzun imiş. rip.

tom hayden

filmdeki totoş yargıcın da öngördüğü şekilde abd politik sisteminin bir parçası olmuş 80'lerde. önemli yerlere gelmiş. ama öncesinde vietnam ve kamboçya'ya ziyaretler yapmış. magazinsel: dönemin starlarından jane fonda ile evlenmiş. 2016'da ölene kadar demokrat partide siyaset yapmış. böylesine sosyalist bir adamın bernie sanders yerine hillary clinton'ı desteklemesi de garip.

jerry rubin

abbie hoffman'ın yippie kankası tamamen geçmişinden uzaklaşmış diyebiliriz. aslında hakkını yemeyelim, popülerliğin getirdiği rüzgarla bir süre daha protestolara devam etmiş. ama 1980'lere gelindiğinde, 180 derece değişerek wall street'te trader'lığa soyunmuş. buna sebep olarak da "asıl değişimin zengin olarak sağlanabileceği"ni savunmuş. hatta abbie hoffman ile "yippie versus yuppie" diye de bir münazara serisi yapmışlar. 1994'te trafik kazasında ölmüş filmde yazıldığı gibi.

julius hoffman (yargıç)

çok dikkat çekici bir şey yok. güvenilmez, yetkin olmayan bir yargıç olduğu herkes tarafından kabul edilse de kariyerinde bir gerileme olmamış, bilakis yükselmiş. 88 yaşında ölmüş.

william kunstler (avukat)

Soldaki.

ünü inanılmaz artmış beklendiği üzere. dava sonrası birçok kritik/tartışmalı konuda yer almaya devam etmiş. 1993'te dünya ticaret merkezi'ne saldırı bombalamaktan yargılanan ve müebbet hapis cezası alan omar abdel-rahman'ı savunmuş. ayrıca birçok mafya baronunun da avukatlığını yapmış.

diğer karakterlerde çok da enteresan bir şey yok filmin sonunda söylenenler dışında.