Turist Olarak Fransa'ya Gidip Başvurarak Katılabileceğiniz Birlik: Fransız Yabancı Lejyonu

Fransız Yabancı Lejyonu nedir? Ne işe yarar? Bir kariyer fırsatı mıdır yoksa gerçek hayatta Call of Duty oynamak mıdır? Cevaplar burada.
Turist Olarak Fransa'ya Gidip Başvurarak Katılabileceğiniz Birlik: Fransız Yabancı Lejyonu

Neyin nesidir bu?

fransız yabancı lejyonu yabancı ülke vatandaşlarının göreve alındığı, fransız ordusuna bağlı bir birimdir.

geçen sene marsilya'da bir lejyonerle tanışma fırsatım oldu, 25 26 yaşında bir italyandı. anlattıklarından akla gelenleri yazayım. 3 yıldır hizmet ediyormuş lejyonda, 5 yıl sonra görev bitiyor ama uzatma hakkın var,bir rütbe atlatıyorlar ama başçavuş denginden daha yukarıya çıkamıyorsun ne kadar çalışsan da. lejyonda fransızca öğretiyorlar, 5 yıllık görev sonunda vatandaşlık hakkın var, eğer çatışmada yaralanırsan kan hakkı sebebiyle direkt vatandaşlık alabiliyorsun. maaş 1200-1300 euro civarı, birlik ve tecrübeye göre değişse de 2bin euro'yu pek gecmiyor. ilk iki yıl içinde afganistan, çad, kuzey afrika vb yurtdışı görevi oluyor genelde, bu eleman çad'da ışid uzantılarıyla savaşmış 2 yıl, 2 arkadaşı ölmüş hatta, elemanın psikolojisi bi acaipti zaten, call of duty karakteri gibiydi.

yurt dışı gorevi sonrası genelde fransa ana karasına dönebiliyorlar, bu eleman marsilya civarındaki aubagne birliğindeydi. lejyona giriş test ve muayeneleri ya aubagne ya da paris'te oluyor zaten, diğer birliklerde değil.

dediğim gibi maaş ilk yıl 1200 1300 euro, yemek masrafı yok, kalacak yer ordu karargahı zaten, haftasonu tatil, yıllık izin de var ama kaç gün hatırlamıyorum, 14-30 gün arası herhalde.
psikolojik olarak zor bir ortam, fiziksel zorluklardan daha zor hatta mental olarak. katılanlar da genelde kendi ülkelerinde bayağı çaresiz kalanlar ya da askerlik fantezisi olan maceraperest tipler.

fransız yabancı lejyonu, ab vatandaşlığına giden yollardan biridir

en kolay yol mu değil mi o konu biraz tartışılır fakat böyle bir şey mümkün. öncelikle tavsiye etmediğim bir yöntem olduğunu da belirtmek isterim. çünkü fransız lejyonu olmak aynı zamanda sizin en pis işlere yollanacağınız anlamına da gelir. fransa'nın halihazırda afrika'da onlarca sömürgesi olduğu da hesaba katılmalıdır. ve o ülkelere yollanmanız büyük olasılık.

resmi instagram sayfası burada mevcut. link

resmi internet sitesi de bu. link

bu da başka bir site. bu daha açıklayıcıymış. link

girmek için herhangi dil bilmeniz, eğitim durumunuz vs. hiçbir şey önemli değil. 18-39 yaş arasında ve erkek olmanız yeterli.

öncelikle, nasıl olacak diye sorarsanız

bir adet turistik fransız vizesi almanızla bütün hikaye başlıyor. eyfel kulesini göreceğim diye turistik vize alıyorsunuz. fransa'ya giriş yaptıktan sonra lyon'daki ya da bazı diğer şehirlerdeki (lyon'da var olduğunu biliyorum.) askere alım ofisine gidip müracaat ediyorsunuz.

ardından 1 haftalık bir seçim süreci sonucunda başarılı olursanız kendinizi şu videodaki olayın için buluyorsunuz


açıklama yapan şöyle türkçe bir video da var


5 yılın sonunda fransız vatandaşlığına başvuru hakkına sahip oluyorsunuz. 1300 euro civarı da maaşı var.

Sert bir uyarıyla bitirelim

birileri bu oluşumu bir kariyer olarak görüyor sanırım ki ne kadar maaş verdiklerini ya da ne avantajları olduğunu soruyor.

öncelikle; lejyonun hiçbir avantajı yoktur... ayrıca lejyonerlik bir kariyer değildir; o tercih edilmiş bir yaşam biçimidir. fransa vatandaşlığının bile verilme garantisi yoktur. maaşı çok düşüktür. yani lejyondan emekli olsanız ya da ayrılsanız bile orda kazandığınız deneyim ile sivil hayatta hiçbir boka yine yaramazsınız. lejyondaki yaşamınız sırasında araba almanız, evlenmeniz, banka hesabı açmanız, ev almanız etc. yasaktır. bu bile başlı başına anlatıyor oranın bir üniversite olmadığını açıklamaya.

içinde tüm ülkelerden insanlar vardır. ortak yanları bi şeylerden kaçmış olmaları ya da bi bağ aramalarıdır. lejyon hayatı boyunca arkadaşı olmamış adama arkadaştır, sevgilisi olmamış adma sevgili, ailesi olmamışa ailedir.

gitmeyi düşünenlere tavsiyem, gerçekler pc oyunlarındaki gibi değil, gidip pişman olup dönmeyin.

son olarak 1831 den beri yaklaşık 35.000 fransız lejyoner haytını kaybetmiştir. iyi düşünün.